‒ Det er utrolig spennende å se hvor engasjerte elevene blir, sier Karl-Johan Ferkingstad, ansvarlig for Aibel sin stand på arrangementet. (Foto: Aibel)

Det ble travelt på standen til Aibel under Forskningstorget i Haugesund sist uke. 7. klassinger fra hele Haugalandet har lært om omvendt osmose og om hvordan vindturbiner lager strøm.

Skrevet .

Forskningstorget er en del av de nasjonale Forskningsdagene. I Haugesund var Aibel en av sju bedrifter som deltok med stand på rådhusplassen. Temaet i år var «Et hav av hemmeligheter».

‒ Vi valgte derfor å lære barna om et prosjekt som vi har hatt på Snorre-plattformen. Gjennom prosessen omvendt osmose lager vi ferskvann av saltvann.

Vi har prøvd å vise elevene hvordan dette foregår ved å la dem utøve trykk i en liten vannbeholder med en membran, og hvor vi simulerer saltpartikler med små baller.

Disse ballene går ikke gjennom membranen, men blir skilt ut, sier ansvarlig leder Karl-Johan Ferkingstad til konsernets nettpublikasjon.

Elevene har også lært om Aibels satsing på konverteringsplattformer til store offshore vindparker.

‒ De har fått prøve seg på et lekesett som demonstrerer hvordan vindturbiner genererer strøm. De har også fått bygge den første konverteringsplattformen vår, Dolwin Beta, i Lego, forklarer Ferkingstad.

Ingeniøren er til daglig seksjonsleder for elektro-, instrument- og telekomavdelingen i Aibel Haugesund

Aibel har vært med på Forskningstorget rundt ti ganger.

‒ Vi er jo en av de største arbeidsgiverne i distriktet. Det er viktig å vise igjen i arrangement som dette. Kanskje sår vi en ingeniørspire blant noen av disse 7. klassingene også, sier Ferkingstad.