Lørdag 9. august introduseres en ny og banebrytende golfteknologi under en åpen turnering på golfbanen på Torvastad.

Skrevet .

 

Der vil det bli testet ut ett patentert system med en egenutviklet Scorer ( mekanisk enhet med 230 deler) som er godkjent på høyeste nivå, skriver utvikler og prosjektleder Bjørn Roness, som tidligere var leder ved Hydro på Karmøy.

Det blir verdenspremiere på metoden med å skrive ut scorekort på basert på denne teknologien.

Peg-it er en helt ny bane brytende teknologi i golf sammenheng, det er samme teknologi som politiet bruker mht. bilskilt nummeravlesning – til kun en brøkdel av prisen.

Peg-it systemet er laget slik at registrering på scoreren skal være absolutt pålitelig i bruk. Det er foretatt 10000 trykktester på alle brytere uten feil. Før denne turneringen er det også foretatt 10000 analyseringer uten avvik, heter det i en pressemelding fra

Peg-it scoreren produseres i Kina, i en virksomhet som ledes av en karmøybu, han er også aksjonær i Peg-it AS. Konstruksjonen med mer enn 200 deler i hver scorer sørger for nøyaktighet.

Peg-it AS har en undertegnet avtale med GolfBox i Danmark, som innebærer at alt som brukes i GolfBox systemet i dag, kan gjøres fra Peg-it systemet – og enda mer.

Programmeringen av Peg-it systemet er utført av Robert Drage, som har programmering som yrke – i tillegg til at han er habil golfspiller med 9 i hcp. Systemet har langt flere muligheter enn det som blir brukt i dagens turnering.

Scoreren er forberedt som statistikk verktøy om du spiller alene. Da registrerer man enkelt de viktigeste tingene.Antall slag – antall putter og GIR per hull – samt Fairwaytreff og SS (SandSave). Denne modulen kommer i en senere versjon.

QR koden på Peg-it scoreren kan brukes når du spiller selskapsrunde, ferdigstilles i år. Den vil også kunne brukes som innloggings verktøy (som bed boarding av fly i dag) ved besøk på golfbanen. Denne modulen kan komme i en senere versjon.

Peg-it systemet er tilrettelagt for å bruke nettskyen som «Base». Kamera som benyttes har geotagging , programmet i nettskyen vet hvor bildet som skal analyseres kommer fra. Ved avvik mellom spiller og markør avvises registreringen.

Peg-it systemet er utviklet på basis av meget godt samarbeid mellom alle andelshavere i Peg-it AS, spesielt programmerer Robert Drage, Oslo og Rico Gruppen.

Peg-it AS har norsk patent og muligheter for internasjonal patentering.