Idrettsglede og kameratskap framelskes når bedriftsidrettslag fra hele fylket og mere til samles til turnering i Haugesund

Flere hundre kvinner og menn samles om en måned til bedriftsidrettens store turneringshelg Sydvesten i Haugesund. Nå er det tid for å melde på lag.

Skrevet .

 Helgen 24. til 26. oktober spilles det inne-fotball, volleyball, håndball og bowling ulike steder i byen. I fjor deltok vel 300 på Sydvesten, og arrangøren, Bedriftsidretten i Rogaland, håper på enda flere i år. Idrettslige aktiviteter kombinert med en heidundrende turneringsfest med live musikk skal trekke mer eller mindre spreke arbeidstakere til sildabyen.

–  Dette er en turnering som er åpen for alle, selv om de ikke har bedriftsidrettslag på jobben enda. Vi ønsker lag fra hele Norge, og ikke bare Rogaland, sier aktivitetskonsulent Heidi Elin Aasbø, og legger til at Sydvesten turneringshelg  er blitt en god tradisjon siden starten ii 2006.

300 deltok i fjor, hva håper dere på i år?

– Vi håper selvfølgelig på enda flere. Vi håper å fylle haller med masse aktivitetsglede. Vår visjon er » Et sprekere Norge», og vi håper at denne helgen kan være en smakebit på hva et godt samhold på jobben kan gi av glede. Samtidig som bedriftene er med på å skape et litt sprekere Norge.

Hvilken gren er den mest populære?

-Fotball er kanskje den mest populære idrettsgrenen, men bowling og volleyball ligger ikke langt bak.

Hva med fordelingen kvinner/menn?

– I fotball er det et klart flertall av menn. Vi håper at damene tar med seg fotballen til Haugesund, enten som rent damelag, eller at de blir med gutta på jobben. Her kan damene spille på herrelaget.

I håndball derimot, er det omvendt, her ønsker vi herrelag hjertelig velkommen.  I bowling og i volleyball kan lagene melde seg på i mixklassen, så her er ikke forskjellen særlig stor, sier Aasbø.

Her kan du lese mer og melde deg på:

Sydvesten 2014