Tre selskaper som alle presenterte seg for juryen i HN: Fra venstre: Svein Atle Berge, daglig leder i Ølen Betong, adm. dir. Arne Stenersen i Salt Ship Design og Carina Ringen og Karl Johan Rød i Marine Aluminium.

Betong, skipsdesign, aluminiumskonstruksjoner:  Tre bedrifter fra Karmøy, Stord og Vindafjord kjemper om å blir Årets bedrift.

Skrevet .

 

Marine Aluminium, Salt Ship Design og Ølen Betong er alle bedrifter med sterk vekst, solide resultater og en lovende framtid i sine respektive markeder.

Den ene nasjonalt ledende innenfor betongleveranse- og teknologi, den andre med et internasjonalt format innen skipsdesign og den tredje som verdensledende innen design og konstruksjon av aluminiumsprodukter til skip- og offshoreinstallasjoner.

Juryen har hatt mange kandidater å velge mellom, men fant det vanskelig  å komme utenom disse tre. De  framstår som ypperlige representanter for storregionen vår både når det innovasjon, evne og vilje til satsing og til å etablere gode bediftskulturer.

De tre kandidatene blir presentert på Haugalandskonferansen, og vinneren blir kåret under kveldsarrangementet på det samme eventet fredag 6. mars.

 

Her er litt mer om kandidatene:

 

Ølen Betong AS, Vindafjord:

 

Forventet omsetning i 2014: 670 mill.  Resultat: Bedre enn fjoråret. Omsetning 2013: 582 mill Resultat: 36

Solid bedrift med stor vekst og stort framtidspotensiale. 250 ansatte. Hele Gruppen omsetter for over 1.2 milliarder, 430 ansatte.

Nasjonal aktør med store oppkjøp. Økt fra 5 til 22 produksjonsanlegg siden 2005. Satset sterkt i Russland, nå kommer resultatene. Bidrar mye i lokalsamfunnet- viktig del av Ølensvåg-klyngen.

 

Marine Aluminium AS, Karmøy

Omsetning 2014: Ca. 805 mill.  Resultat: 95 mill.  Omsetning 2013: 568mill.  Resultat: 29 mill.

Beste år ever. Kraftig vekst både i omsetning og resultat. Investert ca 70 mill i utleie utstyr, største satsningen i selskapets historie. Nærmere 300 ansatte, hvorav 60 i Kina. Sterk på intern kompetanseheving.

Akkurat levert verdens største teleskopiske gangbro, fortløpende flere patentsøknader og stort fokus på utvikling. Egen utviklingsavdeling og lære-akademi. Datterselskap i Kina. Venter omtrent samme resultat i 2015

 

Salt Ship Design AS, Stord

Forventet omsetning 2014: Rundt 90 mill. Resultat: Bedre enn fjoråret Omsetning 2013: 67 mill  Resultat: 16.9 mill.

Lokalt, uavhengig skipsdesign selskap.Etablert av bl.a. tidligere ansatte og eiere av Vik & Sandvik i 2012. Pangstart: 75 ansatte, hvorav 25 på Stord. Eget selskap i Polen, som er integrert i hovedselskapet.

God ordreportefølje for 2015, storkontrakt med Maersk i fjor høst.. Lokale rederier som Østensjø og Eidesvik er gode kunder.

 

Tidligere vinnere:

2013: Østensjø Rederi

2012: Vassbakk & Stol

2011: Sysco

2010: Bremnes Seashore

2009: Westcon

2008: Knutsen OAS Shipping

2007: Kystdesign

2006: Solstad Offshore

2005: DeepOcean

 

Kriteriene er som følger:

Årets bedrift skal:

  1. Ha sitt hovedsete på Haugalandet
  2. Ha et godt økonomisk fundament og en god økonomisk utvikling
  3. Være ledende og/eller nyskapende på sitt område
  4. Være aktiv som nettverksbygger i regionen
  5. Være en god arbeidsplass/representant for næringslivet i regionen

 

Juryen:

Rolf Sjursen, Helge Seglem, Anne Kristin Helgeland, Alexander Urrang-Hauge, Anne Merete Haugen og Egil Severeide.

 

 

Salt ship design

Salt Ship Design  har laget en artig oppstilling over skip de har tegnet- plassert i havna i Leirvik..