Bernt Jæger, Egil Severeide og Ingeline Kaldestad tror temaet for neste års Haugalandskonferanse treffer godt.

«Kampen for tilværelsen» er tema for neste års Haugalands-konferanse.

Skrevet .

I dag er det nøyaktig tre måneder til Haugalandskonferansen 2016 sparkes i gang.

–          Vi lever i en utfordrende tid, alle snakker om omstilling. Men hvordan- og til hva? Vi har hentet inn foredragsholdere som kan gi oss innsikt i hva som skjer både globalt, nasjonalt og regionalt, og råd om veien videre,  sier HN-direktør Egil Severeide.

Haugalandskonferansen er blitt årets store happening for nærings- og samfunnsliv på Haugalandet. Det har vært fullt hus og over 650 deltakere både dag og kveld de siste årene.

«Stjernen» i galleriet av foredragsholdere denne gang er Stephane Garelli, en av «top 5 best  speakers in Europe».  Garelli er direktør i World Competitiveness Centre og har 13 år bak seg som sjef for Davos Economic Forum i Sveits, den årlige møteplassen for verdens økonomiske  og politiske elite.

Garelli reiser verden rundt og høster stor anerkjennelse for sin evne til å lese det store, globale bildet.  Han skal fortelle oss haugalendinger hva som egentlig skjer der ute, og hva det betyr for lille Norge.

Adm.dir. Kristin Skogen Lund gir oss det nasjonale bildet og kommer bl.a. inn på hvordan robotisering og ny datakunnskap kommer til å endre arbeidslivet vårt.

Professor Torger Reve, en av våre mest kjente samfunnsforskere,  er midt inne i et forskningsprogram om omstilling i næringslivet på Vestlandet, og gir oss det regionale perspektivet.

I et lokalt sammensatt panel vil vi se på eksempler på hva enkeltpersoner og bedrifter har fått til av omstilling på hjemmebane.

Også i 2016 har vi svenske innslag på  Haugalandskonferansene; vi har invitert to foredragsholdere som vi tror vil krydre programmet.

Verdens første internetfilosof, forfatter, Idol-dommer og produsent Alexander Bard er en eksentrisk herremann med stor faglig tyngde og sterke meninger om teknologiens muligheter.

Pär Johansson er leder for en teatergruppe med utviklingshemmede, som bl.a. har høstet stor suksess på Broadway.  Han forteller at alt er mulig, bare man tror på mennesker og gir dem utviklingsmuligheter.

Konferansier denne dagen er Kari Birkeland, kjent TV-2 ansikt for noen år tilbake og i dag produsent og foredragsholder.

Og etter en rekke oppfordringer;  Finn Erix med Finn Tokvam og Halvor Folgerø er tilbake som underholdere på festkvelden med gode historier og «ei hyrdestund med populærmusikk.

Under kan du se hele programmet for konferansen. Billettsalget starter tirsdag 8. desember kl.12.00

bilde program