Oppgraderingen av Njord-plattformen blir "helnorsk"- nesten. Den vil gi arbeid til andre enn Kværner Stord.

Skrevet .

– 90 prosent av leveransene til Njord vil være norske. Dette vill gi ringvirkninger utover selve oppgraderingen av Njord-plattformen, sier direktør for prosjektutvikling i Statoil, Torger Rød.

Ifølge sysla.no er dette ett av Statoils aller største modifikasjonsprosjekter.

Kontrakten Statoil har tildelt Kværner og Aker Solutions har en verdi på fem milliarder kroner.

– Vi skal oppgradere en plattform som vi leverte i 1997, og som har produsert i 20 år. Når den er tilbake etter oppgraderingen, skal den produsere i 20 år til, sier konsernsjef Jan Arve Haugan i Kværner til Sysla Offshore.

– Avgjørende

Fredag tok han og en rekke andre turen til Stord for å signere kontrakten og spise kake.

– Denne jobben er avgjørende for Kværner Stord. Det er en jobb som gir oss beskjeftigelse frem til 2020, sier Haugan.

Kværner inngikk en rammeavtale for oppgradering av plattformen i fjor, og Njord-plattformen ble slept inn til verftet på Stord i august.

Får selvtillit

Oppgraderingen av plattformen er en del av et prosjekt i Statoil kalt Njord Future, som skal forlenge levetiden ved Njord-feltet. Fredag ble det klart at Statoil har valgt å gå for en løsning med ombygging av Njordplattformen.

Det er Steinar Røgenes, direktør ved Kværner Stord svært glad for.

– Dette viser nok en gang at vi har gjort riktige grep. Vi har jobbet med kostnader, og er konkurransedyktige. Det gir selvtilliten tilbake, sier han.

Kværner Stord bygger boligplattform til Johan Sverdrup-feltet og skal sammenstille Aasta Hansteen-plattformen til sommeren. Det ser dermed lysere ut for selskapet enn det gjorde en stund.

Verken Røgenes eller Haugan tror Kværner ville vunnet Statoilkontrakten uten at de hadde tatt grep for å redusere kostnader.