Aibel og Aker skal være de eneste konkurrentene til kontrakten for storutbyggingen av Dvalin-feltet

Skrevet .

Vi ser på dette som en svært viktig jobb for oss, og det tror jeg ikke vi er alene om. De siste årene har vi hatt en betydelig reduksjon i oppdragsmengde og antall ansatte. Både for den kommersielle delen og for sysselsettingen i selskapet så vil dette ha en svært stor betydning, sier kommunikasjonsdirektør i Aibel, Bjørg Sandal.

 

Det er ikke bare hun som er spent på oljeselskapet Dea Norge sine kontraktsutdelinger i forbindelse med utbyggingen av gassfeltet Dvalin i Norskehavet, som til nå har vært kjent som Zidane-utbyggingen.

– Vil løse det med norske arbeidere

Dette er den største utbyggingsplanen på norsk sokkel som blir levert inn dette året, og er en utbygging som vil koste totalt over 10 milliarder kroner. Det er nervøs stemning i en hardt prøvet oljeindustri før tildelingen av kontrakter på Dvalin.

IKM-sjef Ståle Kyllingstad tror kontraktene knyttet til Dvalin er svært viktig.

– Kontrakten står ifølge ryktene i markedet mellom Aibel og Aker. Begge disse kommer til å løse det med norske ingeniører og norske folk. Derfor er dette enormt viktig, sier han til NRK.

– Hva skjer for den som ikke får kontrakten?

– Det kan nok ende med permitteringer og oppsigelser. For dette er noe som har blitt satset tungt på fra de store norske aktørene, seier Kyllingstad.

Les mer her:

https://www.nrk.no/rogaland/_-det-vil-bety-svaert-mye-for-sysselsettingen-1.13160899