Vi må tenke forvaltning av ressursene over lang tid og hva som er best for samfunnet, ikke bare eieres ønske om mest mulig utbytte nå, mener oljedirektør Bente Nyland.

Oljedirektør Bente Nyland advarer oljebransjen mot å se seg blind på kostnadskutt.

Skrevet .

Kostnader, kostnader og kostnader. Det er gjennomgangstemaet på Offshore Strategikonferansen til Norsk Industri i Stavanger.

– Man må ikke kutte i framtidige investeringer for å kunne gi aksjonærene kortsiktig utbytte, sa hun foran nær 400 deltakere og fikk flere bifallende nikk i salen.

Les også: Statoil vil kutte 30 milliarder i investeringene

Etter innlegget, spurte Teknisk Ukeblad om det var et spark på leggen til Statoil-sjef Helge Lund som nylig har annonsert store kutt i selskapets investeringer.

– Det var et spark til alle som tenker kortsiktig. Vi må tenke forvaltning av ressursene over lang tid og hva som er best for samfunnet, ikke bare eieres ønske om mest mulig utbytte nå, sier Nyland til TU.

Hun peker tilbake i historien:

– Gullfaks var ikke lønnsomt med en gang. Tenk bare på hvilke ressurser feltet har generert. I en verden der eierne vil ha kortsiktig profitt, må vi i OD se på hva som er best for samfunnet over tid og balansere motsetningene, sier Nyland.

 

Les mer her:

http://www.tu.no/industri/2014/02/11/od-spark-til-statoil