Tobakksmilliardær Johan H. Andresen skal reise nytt storbygg på Kokstad for oljeserviceselskapet sitt, Aibel. Bygget skal romme 1000 kontorplasser.

Skrevet .

De Aibel-ansatte vil få store fellesområder og servicefunksjoner som treningsrom og kaffebar. Til sammen snakker vi om 17.000 kvadratmeter over fire etasjer. Bygget får adresse Kokstadveien 23, med den fremtidige Bybanen til Flesland like utenfor dørene.

– For oss har det vært viktig med gode kollektive transportløsninger, samtidig som vi har nærhet til kunder, samarbeidspartnere og flyplass, sier kommunikasjonsdirektør Bjørg Sandal.

Oppå det hele har Aibel fått lov til å bygge 300 parkeringsplasser i kjelleren.

– Vi får stadig flere ansatte også i Bergen, så behovet for flere kontorplasser har vært påtrengende. De aller fleste av disse er ingeniører og teknisk personell som bygger, vedlikeholder og oppgraderer plattformer, fartøyer og produksjonsanlegg, sier Sandal.

Les mer her: http://www.bt.no/nyheter/okonomi/Milliardar-med-nytt-storbygg-pa-Kokstad-2788274.html

I Bergen har oljeserviceselskapet rundt 670 ansatte, og skal ansatte flere. Faktisk har dette Andresen-dominerte selskapet vokst med hele 2000 ansatte i løpet av bare halvannet år.

– Det har vi kunnet gjøre fordi vi i løpet av de siste to år har fått mange nye langsiktige oppdrag. De fleste store kontraktene er med Statoil og ConocoPhillips, og nylig fikk vi en større kontrakt på ombygging av Draugen-plattformen. Vi har faktisk aldri hatt en mer langsiktig oppdragsmengde, sier Sandal.

Den sterke veksten kommer ikke bare Bergen til gode. I februar åpnet selskapet et nytt kontorbygg i Asker, som også har plass til 1000 ansatte.

Og nå i høst åpnet de et nybygg i Haugesund, hvor selskapet har sitt største miljø med hele 2000 ansatte, som også inkluderer de offshore-ansatte og Kårstø-anlegget.

Samlet har konsernet nå rundt 5500 ansatte med hovedkontor på Forus i Sandnes