Aibel fortsetter å hanke inn oppdrag. Snorre-kontrakt kan gi nytt stort byggeoppdrag i Haugesund

Skrevet .

-Jeg har en god magefølelse.Jeg tror jeg tør si at verftet her på Risøy aldri har vært bedre enn nå,  Her blir det godt med aktivitet i hele 2017. Haugesund skal få merke at Aibel gjør det bra, sier  konserndirektør for Modifikasjoner og verftstjenester i Aibel, Bjørn Tollefsen (bildet) i et intervju i juleutgaven av Jobb & Næring, som kommer ut en av dagene.

Magefølelsen er kanskje enda bedre i dag, da meldingen om at Aibel er tildelt kontrakt på videreuvikling av Snorre-feltet kom. Går det som selskapet håper, kan verftet i Haugesund få et nytt stort byggeoppdrag, som vil gi ytterligere aktivitet på Risøy.

Kontrakten som er tildelt av Statoil gjelder FEED-studien for modifikasjoner på Snorre A i forbindelse med Snorre Expansion. Kontrakten har også opsjon på selve gjennomføringsfasen, heter det i en pressemelding.

Snorre-feltet skal videreutvikles med en subsea-løsning for å øke utvinningen. Produksjonen skal koples opp til Snorre A. Statoil har i dag tildelt Aibel oppdraget med å gjennomføre en FEED-studie for å planlegge oppkopling og nødvendige modifikasjoner på plattformdekket. Studien vil ha en varighet på cirka ett år og involvere rundt 100 medarbeidere.

Kontrakten har også opsjoner på selve gjennomføringsfasen av prosjektet – prosjektering, innkjøp, fabrikasjon, installasjon og ferdigstilling (EPCIC) – samt på ytterligere studiearbeid og gjennomføring av dette. Blir alle opsjoner innfridd, vil prosjektet løpe i totalt fem år og involvere opp mot 270 medarbeidere.

– Dette er et viktig prosjekt for Aibel, som gir etterlengtet påfyll av arbeid til vårt kontor i Stavanger. Vi ser det som en stor tillitserklæring at vi får en så viktig rolle i utviklingen av Snorre-feltet, sier påtroppende konsernsjef i Aibel, Mads Andersen. Andersen tar over stillingen som konsernsjef i selskapet etter Jan Skogseth fra januar 2017.

Arbeidet starter umiddelbart og vil bli ledet fra Aibels hovedkontor i Stavanger, som har spisskompetanse på og lang erfaring med FEED-studier og modifikasjonsoppdrag på norsk sokkel. En eventuell gjennomføringsfase vil også gi arbeid til selskapets verft i Haugesund, som blant annet vil bygge en 600 tonn stor støttemodul for stigerør (riser hang-off module).

–  Tildelingen viser at Aibel har et konkurransedyktig konsept. Vi har lang erfaring fra liknende prosjekt og vil legge til rette for trygg og effektiv gjennomføring med minst mulig bruk av offshore-timer, sier konserndirektør for Modifikasjoner og verftstjenester i Aibel, Bjørn Tollefsen.

Aibel er et ledende serviceselskap i olje- og gassindustrien. Selskapet er også etablert innen fornybar energi. Rundt 4.300 medarbeidere er engasjert i arbeid på land og offshore. Aibel har sju kontorer i Norge. I tillegg har selskapet virksomhet i Thailand, Singapore, Danmark og Egypt.