Aibel har sikret seg kontrakten på verftsopphold for riggen Deepsea Bergen. Flere er på gang.

Skrevet .

Riggen skal etter planen ankomme Aibels verft i Haugesund tidlig på høsten. Her skal den ligge ved kai i cirka en måned mens Aibel utfører arbeid knyttet til SPS (Special Periodic Survey).

Dette omfatter inspeksjoner og modifikasjoner knyttet til blant annet struktur og rør. Planleggingsarbeidet forut for oppholdet begynner allerede denne uke.

– Vi har i løpet av våren og sommeren hatt stor pågang av denne type aktiviteter. Det beviser at vi har et verftsopplegg og en gjennomføring som er attraktivt for både rigg-, FPSO- og skipsmarkedet, fastslår Bjørn Tollefsen, konserndirektør for Haugesund verft i Aibel.

Aibel har gjennom årene hatt mer en 100 rigger ved kai til diverse modifikasjons- og vedlikeholdsoppdrag. Dermed har selskapet bygget opp bred erfaring og kompetanse på området.

– Det er et ledd i vår strategi for verftet å utnytte vår ekspertise til forhåpentligvis å vinne flere kontrakter av denne type i tiden framover.

Det vil bidra med å holde aktivitetsnivået oppe og sikre en stabil sysselsetting i et sterkt konkurransepreget marked, forklarer Tollefsen.

Deepsea Bergen er fra 1983 og eies av Odfjell Drilling. Riggen har de seneste årene gjennomført aktiviteter for Statoil på feltene Skuld, Åsgard og Heidrun.