Åkra har passert både Norheim og Kopervik, og er nå det største handelsområde på Karmøy.

Regionbanksjef Runar Skarstein hadde overraskende nyheter i sin presentasjon av Varehandelsrapporten 2014. Åkra har passert både Norheim og Kopervik, og er nå det største handelsområde på Karmøy.

Skrevet .

Med en omsetning på kr.539 mill har Åkra passert både Norheim kr.538 mill. og Kopervik , kr 521 mill, med tanke omsetning innen for varehandel.

Skarstein hadde også gode nyheter til alle som er glade i Haugesund sentrum under sin presentasjon av Varehandelsrapporten som gis ut av Sparebank 1 SR Bank -Sentrum øker nemlig mest av Handelsområdene i regionen. Sentrum hadde en økning på 5,6 % i år 2013. For Raglamyr og Norheims området var økningene henholdsvis 0,7 % og 2,7 %. I volum er Raglamyr fortsatt det det desidert største handelsområde med en omsetning på kr 2,4 mrd. mot sentrums kr 1,1 mrd. og Norheim områdets omsetning på kr. 0,54 mrd.

Netthandel eksploderer

Netthandel er beregnet til å stå for rundt kr 17 mrd. av en totalomsetning på 366 mrd. i Norge.  Runar Skarstein mener netthandel er undervurdert,  og  han tror andelen er større enn det dette tallet viser. Skarstein trakk frem Amazon.com som et eksempel på den enorme volumutviklingen bransjen opplever – I disse dager ferdigstiller den amerikanske nettkjempen lagerbygninger på utrolige 3x 100 000 kvm i Polen.

Trendforsker Ståle Økland holdt etter Skarstein`s innlegg et foredrag om trender innenfor varehandel som han anså som sannsynlige i et fremtidsperspektiv.

Her kan du lese hele Varehandelsrapporten 2014

Bildet under: Regionbanksjef Runar Skarstein i Sparebank 1 SR Bank

Runar Skarstein presenterer Varehandelsrapporten