Åkrehamn-bedriften RTS ble kåre til årets Karmøy-bedrift i går- med en typisk vestkarmøysk ambisjon

Skrevet .

«Me får sjå koss det går», stod det på power point-presentasjonen Freddy Knutsen viste under overskriften Ambisjon. Latteren runget i den godt besøkte salen da grunderen fra Åkrehamn presenterte RTS (Rental Technology & Services) som en av tre finalister til den første kåringen av årets Karmøy-bedrift. Litt senere på dagen kunne juryformann Alf Inge Flokketveit i Skudenes & Aakra Sparebank rope fram Knutsen og kollega Odd Kåre Øygarden som vinnere av prisen i skarp konkurranse med Unisea fra Skudeneshavn og Marine Aluminium fra Torvastad, snart Husøy.

Tittelen på seminaret på Flyplasshotellet i går var «Ledelse på Karmøyvis». Åkrehamn-bedriftens tilnærming til eget ambisjonsnivå kan kanskje stå som et eksempel på en slik jordnær og ukomplisert ledelsesfilosofi. RTS har gjort en bemerkelsesverdig «karriere» i oljeservicenæringen og har nå 22 ansatte og over 80 millioner kroner i omsetningen. Som teknologileverandør til subseabransjen har selskapet en dominerende rolle i det nasjonale markedet og ser for seg en stadig større eksportandel. Bedriftens kjerneområde er produksjon og utleie av utstyr. Innovasjonszgraden er høy, og bedriften har i sin 10-årige historie aldri hatt rødt tall på bunnlinja.

De to andre finalistene kan også vise til stor innovasjonsgrad og gode markedsutsikter.

Uniseas Kåre Roar Vilhelmsen kunne fortelle at selskapet nå har rundt tyve ansatte og omsetter for 28 millioner kroner. Unisea driver med programvareutvikling og IT-drift på skip og rederikontorer.
– Vi hjelper rederiene å jobbe smartere, sa Vilhelmsen, som mente et tett samarbeid med kundene var en viktig suksessfaktor.

Karl Johan Røed presenterte Marine Aluminiums virksomhet, som stadig blir mer internasjonal med anlegg på Karmøy, Stord, Kina og Brasil. Selskapet hadde pr september en omsetning på 333 millioner kroner, et resultat på 44 millioner og teller 236 ansatte. Ordrereserven er solid, og selskapet utvikler kontinuerlig nye produkter. Marine Aluminiums kjernevirksomhet er produksjon av helikopterdekk og teleskopiske gangbruer.