It-selskapet Appex har laget en 3D animasjonsfilm av Gullfaks B-plattform, som førte til at flere arbeidsmetoder ble endret.

Skrevet .

Filmen avdekket fallgruver og endret prosjektet underveis, skriver Dagens Næringsliv i dag.

Den ene produksjonsplattformen på Gullfaks-feltet i den nordlige delen av Nordsjøen, Gullfaks B, oppgraderes.

Aibel er ansvarlig for den omfattende oppgraderingsjobben, og har fått god hjelp av en 3D animasjonsfilm som viser hvordan plattformen skal oppgraderes.

Aibel skriver på sine nettsider at plattformen hadde kompliserte strukturer og ingeniørteamet måtte utarbeide en tykk manual som beskrev prosessen trinn for trinn og ned til minste detalj. 3D-filmen, som DN har fått tilgang til,  gjorde prosjektet lettere å forstå.

– De fotorealistiske animasjonene fra Appex gjør det enklere å forstå prosessen for alle involverte parter, sier Oddgeir Eilerås, teamleder Structural i Aibel, i en artikkel på Appex sine hjemmesider.

Her kan du se filmen:

 

http://appex.no/referanse/3d-animasjonsfilm-aibel/

 

Filmen gjorde det også mulig å endre kurs underveis.

– Etter hvert som animasjonene begynte å ta form, så vi mulighet for forbedring av flere av operasjonene. Flere arbeidsmetoder ble endret underveis som et resultat av dette, sier Eilerås.

Gullfaks var det første feltet som ble utbygd med bare norske rettighetshavere, og det var første gang et norsk selskap (Statoil) stod for utbygging og drift.

Produksjonen har vært i gang siden 1986.

Hovedfeltet er bygd ut med tre store produksjonsplattformer med betongunderstell