I Rogaland utenom Stavanger og Sandnes venter to av landets størst eiendomsmeglere en vekst på henholdsvis 1 og 3 prosent neste år.

Er du blant dem som forbereder deg på et heftig boligprisfall? Glemt det. Nå kommer tall som avlyser fremtidsfrykten for prisras på boliger.

Skrevet .

Det er dagens Næringsliv som i dag kommer med en oppsiktsvekkende artikkel med tittelen: «Forventer boligprisvekst over hele landet.»

De to siste månedene har boligprisene falt over hele landet, men det blir det snart slutt på, ifølge prognoser fra DNB Eiendom og EiendomsMegler 1,  skriver avisen.

I Rogaland utenom Stavanger og Sandnes venter de to eiendomsmeglerne en vekst på henholdsvis 1 og 3 prosent neste år.

De gjennomsnittlige prognosene fra landets to største meglerkjeder viser oppgang i 52 av 53 områder neste år. Det siste er Kristiansand hvor EiendomsMegler 1 venter prisvekst på 2,5 prosent, mens DNB Eiendom venter prisfall på 2,5 prosent, som gir et gjennomsnitt på null.

 

– Kvadratmeterprisene i Kristiansand var 4,2 prosent lavere i oktober enn på samme tid ifjor. Selv om det fortsatt går litt tregt, så selger vi boliger jevnt og trutt, og flere boliger går også over prisantydning. Vi tror at etterspørselen kommer til ta seg opp igjen på nyåret, sier regionsjef Claus Eftevaag i EiendomsMegler 1 til Dagens Næringsliv.

Ifølge EFFs boligprisstatistikk fra oktober tok det i Agder-fylkene 65 dager fra en bolig ble annonsert på Finn.no til den var solgt. Gjennomsnittlig formidlingstid i landet totalt var 33 dager.
Merete Kvevik fryktet det verste da hun for få uker siden la ut eneboligen på Gimlekollen i Kristiansand til salgs.

– Vi hadde egentlig tenkt å legge ut boligen med prisantydning på 5,5 eller 5,6 millioner kroner. Men så bestemte vi oss for å prøve med 5,85 millioner, og etter kort tid ble den solgt for 5,9 millioner kroner. Vi er utrolig fornøyd med at salget gikk så bra.

Et uvektet gjennomsnitt viser 2,5 prosent opp for EiendomsMegler 1 og to prosent for DNB Eiendom på landsbasis. EiendomsMegler 1 ligger lavere i Asker, Bærum, Oslo, Hamar og Hedmark, men høyere i tilnærmet resten av landet.

– Det har vært større tilbud enn etterspørsel en periode, og da tar det noen måneder før det skapes ny balanse i markedet. Nå merker vi imidlertid at mange potensielle selgere setter seg på gjerdet, og det bidrar til å gjenopprette balansen. Vi tror at markedet vil snu en gang rundt mai neste år, sier administrerende direktør Odd Nymark i EiendomsMegler 1.

 

Les mer her:

http://www.dn.no/eiendom/article2724828.ece