Et eneste anbud kom inn da oppgradering av Svandalsflonatunnelen ble utlyst i fjor. Prisen var mye høyere enn ventet, og konkurransen ble avlyst. Etter neste utlysning kom det fem anbud.

Skrevet .

Det sparte Statens Vegvesen penger på..
Det laveste er gitt av Gjerden Fjellsikring: 27,63 millioner kroner vil Gjerden Fjellsikring ha for jobben.
Nest lavest ligger AF Gruppen med et anbud på 29,66 mill. Derfra er det et solid sprang til de øvrige: BMO Entreprenør (34,90 mill.), Implenia (37,72 mill.) og Birkeland Entreprenørforretning (43,99 mill)
- Det var 11 entreprenører på anbudsbefaringen, så vi må være fornøyd når fem av dem gir pris. Spriket er veldig stort, men de laveste ligger omtrent der vi hadde ventet, sier byggeleder Hans Myklatun i Statens vegvesen til "Våre Veger".
- Det ene anbudet dere fikk i fjor var på 47,56 mill. Reduksjonen er betydelig.....
- Ja, men prisene er ikke sammenlignbare. Det meste av elektroarbeidet er tatt ut. Dessuten er sprenging for snunisje, teknisk bygg og ventilatorer satt på en egen entreprise.
- Hvorfor har dere tatt ut elektroarbeidet?
- Det er ikke bevilget nok til at vi kunne ta det med, sier Myklatun.
Svandalsflonatunnelen er 1 053 meter lang. Den inngår i E134 over Haukelifjell. Nå er PE-skummet gammelt og mangler sikring mot brann. Det skal skiftes ut og brannsikres med sprøytebetong. Til sammen 6 800 kvm PE-skum skal settes opp.