Mia Törnblom fikk æren av å avslutte dagens konferanse. Det ble et foredrag utenom det vanlige.

Skrevet .

De tapte kanskje stafettgullet i Ski-VM, men på Haugalandskonferansen var svenskene i storslag. For etter at David Lega hadde underholdt publikum med sitt engasjerende og tankevekkende foredrag, var det lederutvikler Mia Törnblom som fikk gleden av avslutte dagens konkurranse.

Og for et fyrverkeri det ble. Først ble publikum tvunget opp av stolene og pent bedt om massere sidemannen. Deretter fulgte et foredrag spekket med trøkk og engasjement. Fullastet med humør og selvironi. Og tema: Motivasjon, så klart.

– Vi vil gjerne nå et mål, men er vi alltid villig til å gjøre det som trengs for å nå dette? Det er her motivasjon kommer inn. Motivasjon får du når du ser gevinsten i den andre enden, fortalte Törnblom.

Hun påpekte videre at for å nå våre mål må vi selvtillit. For å ha det bra på veien mot målet, trenger vi selvfølelse. Og selvfølelse er en ferskvare som må trenes.

– Man må jobbe med selvfølelsen hele tiden og lære seg at eventuell kritikk mot arbeidet ikke nødvendigvis er kritikk mot deg som person. Si til deg selv at du er verdifull og at du har en verdi. Vi bruker enormt mye tid på tenke på oss selv og hvordan vi ser ut. Det tapper oss for energi. Da er det utrolig viktig å akseptere den man er og lærer seg selv å kjenne, avsluttet Törnblom.