En åpenhjertig Petter Steen jr. forteller til NRK om belastningen han og familien opplevde i kjølvannet av Terra-saken. Han gruer seg til en ny rettsrunde starter på nyåret. (Foto: "Karmsund")

Terra-skandalen gjorde meg syk. Det var utrolig tøft og jeg var redd for psyken min i etterkant, sier ordfører i Haugesund, Petter Steen jr. i et intervju med NRK.

Skrevet .

Når det denne uken ble kjent at rettssaken kommer opp i Oslo tingrett på nyåret, var det som er gufs fra fortiden for ordføreren.

– Slike prosesser er krevende. Du skal holde hodet kaldt og hjertet varmt, og ikke motsatt. Utad må man veie sine ord på gullvekt for det kan jo komme rettslige prosesser, og det gjorde det jo. Samtidig må man prøve å ivareta sin egen psykiske helse, sier Steen.

 

 

– Ganske langt nede og helt utslitt

 

Det er nå seks år siden Terra-skandalen sprakk i media. Haugesund var en av åtte norske kommuner som hadde lånt penger for å investere gjennom Terra Securities. Selskapet gikk senere konkurs, og kommunene tapte store millionsummer på obligasjonene.

– I perioder, særlig i starten, følte jeg at jeg var ganske langt nede og veldig utslitt. Jeg ble mistenkt for ting som jeg ikke hadde gjort uten å kunne gå ut og korrigere dette bildet. Det var krevende for meg og de andre som var innblandet i dette, og de som var rundt oss privat, sier Steen.

– I ettertid har jeg fått enda mer innsyn i hvordan det gikk utover familien. Vi hadde det forferdelig tøft i den tiden der, legger han til.

Les mer her:

http://www.nrk.no/rogaland/_-jeg-ble-syk-av-terra-skandalen-1.11425060