De største utstyrsleverandørene trapper ned rekrutteringsjaget. Trolig vil både Aker Solutions, Aibel og FMC ansette færre i år enn i fjor.

Skrevet .

Til tross for den beste sommeren siden 1955, er høytrykket i norsk olje- og gassnæring over for denne gang, skriver Finansavisen.

Bransjesjef Runar Rugtvedt i Norsk Industri bekrefter at den kraftige bemanningsveksten avtar for de største medlemsbedriftene.

– Det generelle bildet for de fem–seks største leverandørene er at de har hatt en ganske ekspansiv økning i antall ansatte de seneste to årene.

Denne sterke veksten flater nå ut, sier Rugtvedt, som mener det normaliserer seg over tid – men på et veldig høyt nivå, sier han til avisen.

Han mener at usikkerheten har blitt noe større. Usikkerheten er knyttet til oljepris, og ikke minst gasspris, som særlig preges av skifergassituasjonen i USA.

For norsk sokkel kan også reduksjonen i den såkalte friinntekten, som ble vedtatt i Stortinget før sommeren, gjøre det litt tyngre å få realisert enkelte marginale felt, mener Rugtvedt.