ByggArena er årets storsamling for bygg-, anleggs- og eiendomsbransjen. Konferansen samler årlig 200 deltakere, og arrangeres i år for 14. gang. Årets konferanse går av stabelen fredag 25. oktober på Scandic Maritim Hotel, og nytt av året er at vi glir rett over i after party etter konferanseslutt. Vi lover god underholdning, nydelig mat og god drikke. Hold de gode samtalene i gang og fortsett nettverksbyggingen med likesinnede etter en innholdsrik dag med nyttig faglig påfyll. Gjennom dagen kan man også besøke våre utstillere. Programmet for konferansen er satt sammen av en komité bestående av bransjefolk.

Håkon Iversen – På rett spor? Bærekraftig utvikling på Haugalandet

Håkon Iversen er Markeds- og Utviklingssjef, Smarte Byer og Bygg i COWI. Han har hovedfag i design, cand.mag i kunsthistorie og mastergrad i Urban Design fra University of Sydney. I tillegg har han erfaring fra eiendomsbransjen og har ledet store bilaterale EU- og EØS-prosjekter i Romania, Sverige, Nederland og Norge innen smartby, teknologi, destinasjon og regional utvikling.
Iversen vil presentere resultatene av en analyse om Haugalandet og om bærekraftig utvikling her i regionen. Er vi på rett spor?

Nejra Macic – Haugalandet – fremtidens boligmarked

Nejra Macic har en mastergrad i samfunnsøkonomisk analyse fra Universitetet i Oslo, med studieopphold ved Universitat Pompeu Fabra i Barcelona. Hun har ansvar for Prognosesenterets analyser av BAE-markedene samt de makroøkonomiske vurderingene.
Hun vil snakke om utviklingstrekk i bolig- og eiendomsmarkedet. Fokus på befolkningsvekst og boligbehov, koblet sammen med renteøkninger og tilbudsøkning som ventes å føre til fallende boligpriser det kommende året.

Reinhard Kropf – Bærekraftig arkitektur

Reinhard Kropf er opprinnelig fra Graz i Østerrike, hvor han studerte på teknisk universitet. Her jobbet han i flere arkitektfirmaer før han flyttet til Oslo for å studere på Arkitekthøyskolen i Oslo, med Sverre Fehn som foreleser/kulleder. Her traff han Siv Helene Stangeland, og sammen startet de Helen & Hard mens de ennå var studenter. Helen & Hard står blant annet bak studentboligene i Sørhauggata 100, som før øvrig ble vinner av byggebransjeprisen i 2015. Prisen ble utdelt på ByggArena.

Jon Gangdal – Beste praksis, Bygg 21

Jon Gangdal er journalist, forfatter, fjellklatrer og foredragsholder. Han vil gi en grundig presentasjon og informasjon om Bygg21, som er et samarbeid mellom bygg- og eiendomsnæringen og statlige myndigheter. Målet for samarbeidet er å realisere bygg- og eiendomsnæringens potensiale innenfor produktivitet og bærekraft. Vi snakker om en potensiell kostnadsbesparelse på rundt 20 prosent i året ved å benytte seg av beste praksis for bransjen. Rådene er resultatet av tre års målinger hos store og små prosjekter og bedrifter i næringen.

Tone Bye – Jakten på det digge livet

Tone Bye er prosjektleder og rådgiver i Pensjonistforbundet. Bye har lang erfaring fra Pensjonistforbundets helse- og sosialpolitikk, og er opptatt av å integrere teknologi og digitale løsninger i enda større grad i bygg og boliger. Teknologi kan langt på vei løse dagens og morgendagens utfordringer, og målet må være å involvere digitale løsninger helt fra tegnestadiet.
Vi lever lengre, og antall eldre øker. Samtidig har vi alle et ønske om å bo hjemme hos oss selv lengst mulig.

Ordførerdebatt

Ordførerne i Haugesund, Karmøy og Tysvær møtes til fast, årlig debatt på ByggArena. Blir det samme trio som de siste årene, eller blir det endring etter kommunevalget?

Scandic Maritim Hotel – Fredag 25. oktober

 

Kr 3.400 for medlemmer, kr 4.500 for ikke-medlemmer.

Inkludert after party etter konferanseslutt. Pris ledsager after party: kr. 690,-
For utstillerplass, ta kontakt med hilde@nforeningen.no

Hovedsamarbeidspartner