Foto: Tu.no

Den ettertraktede foredragsholderen Anita Krohn Traaseth meldte avbud i siste liten til Næringsforeningens U39 torsdag kveld. Gjett hvorfor....

Skrevet .

Årsak: Hun har fått seg ny jobb. Anita går fra toppsjefjobben i HP Norge til å bli leder av Innovasjon Norge.

På et allmøte kl. 15 i dag fikk de ansatte i Innovasjon Norge presentert sin nye administrerende direktør.  Det blir den profilerte næringslivslederen Anita Krohn Traaseth, skriver Aftenposten.

Finn Kristian Aamodt har vært konstituert som administrerende direktør siden nyttår og søkte også stillingen på permanent basis. Det gjorde også tidligere statsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.

Han har tidligere beskrevet jobben som «drømmejobben» i et intervju med Dagens Næringsliv.

Se hele listen over søkere her.

Gunn Ovesen takket for seg som toppsjef ved årsskiftet. Hun hadde da sittet som øverste leder for Innovasjon Norge i ti år.

I utlysningen het det at Innovasjon Norge så «etter kandidater med solid samfunnsforståelse og inngående kunnskap om norsk næringsliv». Den nye lederen måtte ha «solid ledererfaring, erfaring fra endringsledelse og virksomhetsutvikling og gjerne erfaring fra internasjonal virksomhet.».

Det sto videre at Innovasjon Norge «tilbyr en særdeles spennende lederstilling i et engasjert og sentralt miljø i skjæringspunktet mellom privat næringsliv og næringspolitikk».

Innovasjon er et statlige selskap og skal fremme gründerskap og næringsutvikling. De har over 700 ansatte og er tilstede i mer enn 35 land