Dette kan dere være stolte av, sa helseminister Bent Høie under besøket i Helsehuset i Haugesund. Her er det øyelege Kjell Gunnar Gundersen som viser statsråden rundt.

Ministerbesøk, utendørs dans, mini-Vamp og Kolbein Falkeid gjorde åpningen av Helsehuset til en fest.

Skrevet .

Helse- og omsorgsminister Bent Høie fikk en kjapp omvisning, snakket med pasienter, ansatte og gjester, skrøt og gratulerte.

Helsehuset, sju etasjer med helsetjenester, omsorgsboliger, trening, post, kolonial og kafe, er akkurat slik Bent Høie gjerne ser for seg framtidens helse- og rehabiliteringstjenenster.

Etter omvisningen ventet en stor gruppe gjester i foajeen, der Bent Høie foretok den høytidelige åpningen.

«Hva kunne passe bedre enn at ministeren fikk en skalpell som redskap til å kutte snoren?»som Haugesunds Avis skrev.

Festiviteten var neste stopp for feiringen, med kulturelle innslag og taler. Her møtte jenter fra danselinja på Skeisvang gjestene allerede i trappen, og inne i festsalen lyttet nær 200 inviterte andektig til Kolbein Falkeid, som framførte sitt dikt «Til havs, Sao Raphael».

Tre av forgrunnsfigurene i arbeidet med Helsehuset og nå også leietakere, Anne Kvalheim, Sjur Nygård og Kjell Gunnar Gundersen deltok i en samtale med konferansier Egil Severeide, mens prosjektleder Martin Laurhammer i Caiano dro deltakerne med på en reise fra byggestart til ferdig bygg.

Det ble også vist en film som skildret «Helsehuset på 10 minutter».

Lars Vestvik takket for oppdraget på vegne av hovedentreprenør Veidekke, og også andre leverandører ble trukket fram og takket for vel utført jobb.

Og på toppen av det hele avleverte Odin og Øyvind Staveland to av Vamps velkjente sanger som en stilfull avslutning på en festdag både for de som er eiere, leietakere og brukere av et flott bygg midt i hjertet av Haugesund.

Åpning av Helsehuset i Haugesund. FOTO: HAAKON NORDVIK