Sett av 23. juli i kalenderen Da får du se et av verdens største cruiseskip legge til kai i Haugesund.

Skrevet .

Mastodonten Britannia ble døpt i vår og er et av verdens ti største skip målt i antall passasjerer. Fra klokka 08 til 17 torsdag den 23. juli kan 4372 passasjerer og et mannskap på rundt 1300 personer gå i land på Garpaskjær.

Bare vel halvparten av dem gjør det, skal vi tro tall fra andre cruiseskip. Resten foretrekker å være om bord under besøket i Haugesund.

Men at det blir livlig i byens gater denne torsdagen , er hevet over enhver tvil. Og både havnedirektør Tore Gautesen, reiselivssjef Vigleik Dueland og sentrumssjef Odd Fossan Waage jr. er spent på om logistikk og handelsnæring er i stand til å gi turistene en opplevelse som gjør at de- og andre- kommer tilbake igjen.

– Dette betyr mye for oss. Klarer vi å få til en fin ramme rundt besøket er det fin PR for andre store turistskip. Dette er en gyllen anledning til å vise hva vi kan, sier Gautesen.

Britannia er 329 meter langt og vil stikke godt ut i sundet nord for Garpaskjær når det legger til kai.

Havnemyndighetene har gjort farvannet utenfior kaien dypere i løpet av det siste året, og det betyr at større cruiseskip kan komme inn, både på inn- og utsiden av Garpskjær.

Reiselivssjef Vigleik Dueland ser fram til en hektisk turistsesong, og det første av i alt 19 cruiseanløp skjer allerede førstkommende fredag.

-Vi har store ambisjoner. Nå er det viktig at byen viser seg fra sin beste side, sier Dueland.