Er du adm.dir., advokat eller medieaktør? Da er sjansen stor for at du har psykopatiske trekk. Disse yrkene har størst tiltrekningskraft på psykopater, skriver  amerikansk tidsskrift.

Skrevet .

Forsker og psykolog Kevin Dutton har skrevet flere bøker om psykopater, og forklarer at noen yrkesgrupper er mer attraktive for psykopater enn andre, skriver det amerikanske forretningsmagasinet Forbes.

– En rekke psykopatiske personlighetstrekk er faktisk mer vanlig for bedriftsledere enn for såkalte «forstyrrede personer», sier han og ramser opp:

– Overfladisk sjarm, egosentrisitet, sterke overtalelsesevner, mangel på empati, uavhengighet og fokus. Han mener personer med disse egenskapene tiltrekkes av spesielle yrker og sier teknologibransjen ofte er spesielt interessant for personer med psykopatiske trekk.

E24 har tidligere skrevet om at enkelte psykopaters arroganse og sterke fokus kan hjelpe dem til å lykkes i karrieren. Robert Hare, professor ved University of British Columbia anslår at rundt én prosent av den amerikanske befolkningen er psykopater.

(Kilde E24)

Her kan du sjekke om du har psykopatiske trekk:

http://www.oestrogen.dk/Livplus/Kvindeliv/2010/11/10-tegn-er-din-partner-psykopat.aspx