Halve LO ønsker å ta norsk arbeidsliv ut av EØS-avtalen under neste vårs LO-kongress. Det gir leder Roar Flåthen hodebry, skriver Klassekampen.

Skrevet .

– Vi ser ingen annen utvei enn å ta det som har med arbeidsliv å gjøre ut av EØS-avtalen, sier Fagforbundet-leder Jan Davidsen.

Etter at LOs suverent største forbund i går gikk inn for å skrive arbeidslivet ut av EØS-avtalen på LO-kongressen neste vår, samler kravet nå halvparten av delegatene til kongressen neste vår, viser en opptelling Klassekampen har gjort.

Det skaper alvorlig hodebry for LO-leder og EØS-tilhenger Roar Flåthen.

Flåthen kommer selv fra Fellesforbundet, som sammen med forbundet Industri Energi er sterk tilhenger av EØS.

I Fagforbundets forslag til kongressvedtak heter det at LO mener at «arbeidslivsspørsmål og faglige rettigheter må ut av avtalen, slik at vi kan bevare den norske arbeidslivsmodellen».

Davidsen har tro på at også LO-kongressen, som er organisasjonens øverste organ, går inn for å fjerne arbeidsliv fra avtalen.

– Av og til gjør vi vedtak selv om man ikke tror kongressen går inn for dem, for å vise hva man står for. Men det er ikke situasjonen nå. Vi føler oss bekvemme på at kongressen vil følge opp dette, sier Davidsen.

– EU vil trolig reagere svært negativt på dette. Hvorfor vil dere likevel endre avtalen?

– Vi opplever et voldsomt trykk fra ulike EU-direktiver, og fagbevegelsen opplever at vår mulighet til å påvirke arbeidslivsbestemmelser stadig svekkes. Derfor kommer mottrykket nå.

Les hele saken her: http://klassekampen.no/60713/article/item/null/hodepine-for-flathen