Eidesvik gjør som Østensjø. Tar et steg inn i offshore vind-markedet..

Skrevet .

Eidesvik Offshore AS har inngått en  ni måneders avtale med Siemens for «Acergy Viking» (bildet) . Kontrakten starter i sommer.

Skipet skal fungere som et støtte fartøy til Siemens på et vindkraftprosjekt i tysk sektor, og skal fungere både som et bolig-, service- og vedlikeholdsfartøy.

I en pressemelding skriver rederiet at Eidesvik har i lengre tid sett på dette som et strategisk satsingsområde. Dette er deres første kontrakt innen dette segmentet. Kontraktsoppstart er satt til august.

– Vi er meget tilfreds med vi kommer inn i et nytt segment med et av våre subseaskip, sier administrerende direktør Jan Fredrik Meling i pressemeldingen.

Dermed gjør Bømlo-rederiet det samme som Østensjø gjorde i høst. Da sikret Haugesunds-rederiet seg

en kontrakt verdt flere hundre millioner kroner med danske Dong Energy.

Selskapet skal levere og drifte et moderne service fartøy som skal operere som operasjonsbase og støttefartøy for vedlikeholdsarbeid på vindparken Race Bank utenfor Storbritannia.

Skipet skal bygges ved Astilleros Gondan verftet i Spania og er designet av Rolls-Royce i samarbeid med Østensjø Rederi. Skipet skal gå på en 5 års avtale med opsjoner på inntil 5 år når kontrakten startes opp 1.september 2017.

Les mer her:

http://www.h-avis.no/energi/skipsfart/nyheter/dette-skipet-skal-inn-i-vind-bransjen/s/5-62-218193

og her:

http://petro.no/ostensjo-rederi-med-dong-energy-kontrakt/31232