-Hårfagrerittet har fokus på å få med flest mulig bedrifter, og gjerne flere kvinner enn tidligere. Skal vi få til fest, må vi ha damene med, sier daglig leder for rittet Jan Erik Søvig til hninfo.no

Skrevet .

Hårfagrerittet arrangeres for femte gang lørdag 6. juni. Arrangørene gleder seg stort, og ser frem til en fin dag sammen med deltakere, frivillige og publikum.

– Målområdet vårt i år er også et viktig element for oss. I år skal vi prøve å skape en skikkelig fest på kaien med sitteplasser i telt med grill mat og god drikke. Tanken vår er å få deltagere, frivillige og publikum til å kose seg og gjerne bli værende der litt etter målgang.

Foruten om selve rittet har organisasjonen har vært delaktig i å få på plass nye stier rundt Aksdalvannet og over Steinsfjellet.

– Begge disse traseene blir i dag brukt av 1000 vis av mennesker allerede. Vi tør dra det så langt å si at det allerede kan karakteriseres som en suksess. Vi skal jobbe for å fremme syklingen på Haugalandet, gjennom å bedre infrastrukturen og få flere til å bruke sykkelen til jobbe, skole og ellers i hverdagen.

– Vi ønsker å vokse til 3000 deltakere i løpet av de neste årene, sier en engasjert Søvig.

Sjekk ut Hårfagrerittet på nett, Facebook og Twitter. (linker)