Rica-sjef Reidar Westre , her sammen med Yesmans Petter Losnegård i Maritim Hall, gleder seg til nytt landsmøte.

Senterpartiet legger landsmøtet i 2015 til Rica Maritim i Haugesund. Ikke siden 1998 vært det arrangert landsmøte her for et landsdekkende parti representert på Stortinget.

Skrevet .

Senterpartiet har vedtatt å legge sitt landsmøte i 2015 til Haugesund og Rica Maritim Hotel. Landsmøtet i tidspunktet 19. til 22. mars er ventet å samle rundt 400 deltakere fra hele landet, skriver Haugesunds Avis.

Adm.dir. Reidar Westre på Rica Maritim kaller det en tillitserklæring både til hotellet og de ansatte.

– Ikke minst når det gjelder teknisk tilrettelegging er det en utfordring å arrangere landsmøter. Men Maritim Hall har stor kapasitet og vi har denne høsten investert betydelig i smarte tekniske løsninger, forteller direktøren.

Det er ikke hvert år det arrangeres politiske landsmøter på Haugalandet. Sist det skjedde var på 1990-tallet, med en «topp» i 1995.

Det året holdt både Senterpartiet, Venstre og Frp sine landsmøter på Maritim. Høyre hadde holdt landsmøte i Haugesund i 1989, og planla et nytt i 1996, men det ble flyttet til Ålesund på grunn av fare for streik.

Men Høyre kom tilbake i 1998, og det er siste året det har vært arrangert landsmøte på Haugalandet for et landsdekkende parti representert på Stortinget.

Les mer her:

http://www.h-avis.no/nyheter/sp-landsmotet-i-2015-legges-til-haugesund-1.8155011