Manglende finansiering gjør at planene om ny rute mellom Vestlandet og England lar vente på seg.

Skrevet .

Målet at båttrafikken skulle gjenoppstå i løpet av 2012. Men etter hvert som arbeidet skred frem, innså man at det ikke kunne bli aktuelt før i 2013. Nå har også de planene gått i vasken.

– Det var en teoretisk mulighet for å få det til i år. Men vi vurderte det tidlig slik at det ble for knapt til å få planlagt oppstarten skikkelig, sier Hans Runshaug til Bergens Tidende.

Det er han som styrer arbeidet med båtruten fra norsk side. Etter det BT forstår, har det skortet på finansieringen av ruten. Mange har meldt seg, uten at nok har forpliktet seg.

Den britiske regjering vurderer statlig støtte til en ny båtrute til Bergen.

Det jobbes med et nytt norsk-britisk rederi som kan ta opp igjen forbindelsen.

Siden våren 2011 har en gruppe planlagt en ny passasjer- og lasteforbindelse til sjøs mellom Hordaland/Rogaland og Nord-England.

På høsten samme år skulle man gå i forhandlinger om et skip som kunne settes inn i farten fra 2012.

Reiselivsdirektør Ole Warberg har flere ganger uttalt seg positivt om mulighetene for å få det til i BT. Nå er han derimot litt med nedstemt.

– Siden i sommer har vi kjørt en prosess med å få dette ut i markedet, og invitert til felles finansiering. Målet var å komme i havn for 2013, men det klarte vi ikke. Man har fremdeles ikke kommet opp på det finansielle behovet som trengs.

Les hele saken her: http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Englandsbaten-ma-vente-2846992.html