En gyllen mulighet til å friske opp kunnskapen for alle som driver med eksport!

17/10/2018 kl. 08:00 - 12:30

Scandic Maritim
Åsbygata 3, 5528 Haugesund

Det gjelder å ha tunga beint i munnen når man skal eksportere varer til utlandet. Det er mye å huske på, og flere feller man kan havne i. I tillegg kan det være godt å friske opp i vilkår, betingelser, rettigheter og opprinnelsesregler, blant annet.

Vi har hentet inn Christian J. Lien og Caspar Fabini som kursholdere til dette halvdagskurset innen eksport. Førstnevnte er godt kjent for mange, en ringrev innen det meste av eksportfaget. Lien har blant annet vært Norges representant i ICCs Commission on Commercial Law and Practices, som blant annet er ansvarlig for utarbeidelse og revisjon av Incoterms, siden 1992. I tillegg jobber han med sjø- og transportforsikring, og både underviser og holder jevnlig kurs og foredrag innen emnet. Fabini er seniorrådgiver for eksportsenteret til Innovasjon Norge. I tillegg kommer Sigurd Urdal fra Innovasjon Norge, Stavanger. Han skal si litt om kompetanseprogram og finansiering. Han vil også svare på spørsmål fra deltakerne.

Kurset vil omfatte følgende:
– Kjøpsavtalen; kjøpsretten og leveringsbegrepet. Herunder risikoens overgang, transportforsikringsbehov og betalingsbestemmelser (bl.a. Remburs)
– Transportavtalen; Speditør/transportørs ansvar. Ansvar for godset, inkludert ansvarsgrenser, samt felleshavari
– Transportforsikring; Vilkår og dekningsomfang, samt felleshavari
– Leveringsbetingelser/Incoterms; Incoterms hovedfunksjoner, de fire grupper av Incoterms
– Tolltariff og opprinnelsesregler
– Innovasjon Norges kompetanseprogram og finansiering

Forfriskninger og lett mat serveres.

Alle deltakerne får kommentarbok til
Incoterms 2010 skrevet av Christian Lien.
(Veil. pris kr 460)

Hjertelig velkommen til et matnyttig halvdagskurs om eksport!

Medarrangør: Karmsund Havn