Haugesund, Karmøy og Tysvær kommuner samarbeider nå om en felles strategi for utbygging av boligareal og ønsker å invitere næringslivet til dialog. Hvordan skal fremtidens boregion se ut?

16/02/2021 kl. 13:00 - 15:00

Haugesund kommune, Karmøy kommune, Næringsforeningen Haugalandet, Tysvær kommune

Den interkommunale strategien som utarbeides, skal legge til rette for en koordinert utbygging av boliger og fremme vekst i regionen. Asplan Viak bistår kommunene i strategiarbeidet og vil lede møtet. Det er utarbeidet et kunnskapsgrunnlag som utgangspunkt for det videre arbeidet. Analysene slik de foreligger nå, finner dere her: Boligarealer Haugalandet (arcgis.com)

Vi håper at dere i næringslivet vil bidra med deres kompetanse på boligbehov i regionen, drøfte kunnskapsgrunnlaget og komme med synspunkter. Hvilke forventninger har byggenæringen til prioritering av utbyggingsrekkefølge for boligarealer, med utgangspunkt i framskrevet boligbehov? Hva kan byggenæringen bidra med for å legge til rette for en koordinert utbygging av boliger og fremme vekst i regionen?

Det inviteres til et møte 16. februar, hvor vi i fellesskap skal diskutere hvilke utfordringer og muligheter vi står overfor når det kommer til utbygging av boligareal i regionen.

Foreløpig agenda:

• Velkommen
  • Bakgrunn for arbeidet. Hva vil vi med en interkommunal strategi?
  • Boligareal i regionen og utviklingsmuligheter
  • Drøftinger i grupper og i plenum
  • Veien videre

Påmelding: E-post til marit.sigurdson@asplanviak.no senest 14.02.21