Kreativitet og kreativ kompetanse er en forutsetning for omstilling og innovasjon – og organisasjoner som vil være vinnere i fremtiden, må ta det kreative arbeidet på alvor!

Skrevet .

Arrangementsdetaljer


03/06/2016 kl. 12:00 - 13:30

Bodegaen, Høvleriet
Smedasundet 66, 5528 Haugesund

Næringsforeningen Haugalandet

kr 500,-,- (medlem) / kr 850,-,- (ikke medlem)


Kreativ tenkning er en helt nødvendig ingrediens enten det handler om nye innovasjonsprosjekter eller daglig problemløsning i organisasjonen.

I dag er det generelt skremmende lav kompetanse på kreative metoder i norsk næringsliv. Det er farlig om kreativitet blir begrenset til tilfeldig ad-hoc arbeid eller kortsiktig skippertak, slik som enkeltstående workshops. For kreativitet er som en muskel som må trenes opp. Jo mer du trener på å være kreativ og bruker kreative metoder, jo mer kreativ blir du! Og tilsvarende; jo mer en organisasjon arbeider systematisk med kreativitet og innovasjonsprosesser, jo mer kreativ og innovativ vil den bli..

 

Norges eneste professor i kreativitet!

lerdalDagens foredragsholder er Erik Lerdal. Lerdal er Norges første professor i kreativitet, knyttet til Høyskolen Kristiania. Han har doktorgrad på kreativitet og idéutvikling fra NTNU og har tidligere gitt ut en omfattende metodebok på idéutvikling. Erik Lerdal driver sitt eget konsulentselskap og har i en årrekke ledet ulike innovasjonsprosjekter for næringslivet. Han er også sanger, forfatter av egne sitatbøker og en etterspurt foredragsholder.

 

I sitt foredrag forteller Erik Lerdal bl.a mer om hva som hemmer og fremmer kreativiteten i en organisasjon og hvordan organisasjoner kan arbeide systematisk med kreativitet og idéutvikling ved hjelp av konkrete kreative metoder.

Velkommen til en nyttig og ktreativ Næringscafé 3. juni!