Bli tryggere i lederrollen og styrevervet med bedre økonomikunnskap og innsikt i hvordan du leser et regnskap.

12/11/2020 kl. 13:00 - 15:00

24/7-bygget, kantinen
Spannaveien 152, Haugesund

De aller fleste ledere og styremedlemmer er ikke økonomer. Likevel må du ofte forholde deg til tall og økonomi, og kan kanskje synes det er krevende å vite hvilke tall man skal fokusere på. I kurset får du praktisk kunnskap om økonomi, og du vil få forståelse for hvilke tall i regnskapet som er viktigst for å forstå bedriftens økonomi og økonomiske utvikling. Du lærer også å fange opp faresignaler i regnskapet, hva du kan gjøre med det, og blir rustet for å ta bedre økonomiske beslutninger.

Tema:

• Hvordan skal du tolke og lese tallene i regnskapet
  • Forstå sammenhengen mellom resultat, balanse og betalingsevne
  • Hva forteller og hva forteller ikke resultatregnskap og balanse
  • Hvordan kan du se faresignalene i tide
  • Hvilke tiltak kan iverksettes for å bedre økonomien
  • Lær deg det økonomiske årshjulet

Kurset henvender seg både til ledere i bedrifter og styremedlemmer uten formell økonomi-utdannelse, og deg som ønsker å friske opp kunnskapen. Dette er del 2 i styrekurs-serien vår. Forrige var «Hvordan lykkes med styrevervet».

Foredragsholder er Jostein Aksdal. Han har erfaring fra Hagland Finans og Tveit Regnskap, og har holdt en rekke kurs for ikke-økonomer og ledere. Han underviser i tillegg i bedriftsøkonomiske fag på HVL.

Hjertelig velkommen til et veldig nyttig NæringsVett!