Politiet etterforsker flere faktura- og betalingsbedragerier mot næringslivet i Rogaland for tiden. Få tips om hvordan din bedrift kan forebygge!

Bilde publisert med tillatelse fra Kripos/Politiet

Skrevet .

Arrangementsdetaljer


09/01/2020 kl. 08:00 - 10:00

24/7-bygget, kantinen
Spannaveien 152, Haugesund

Næringsforeningen Haugalandet

500,- (medlem) / 1000,- (ikke medlem)


Del saken og skap bevegelse

Enkelte firmaer har tapt store beløp, noen opp i 10 millionersklassen, ved å utbetale beløp til kriminelles kontonummer. Dette gjennomføres uten at bedriftene er klar over det selv, fordi svindlerne overvåker e-poster i lang tid. Dermed kan de blant annet utgi seg for å være en allerede etablert kontakt, og sende fakturaer som virker ekte, men som altså omdirigeres til kontoer i utlandet. Det jobbes tålmodig i lang tid, og det er lett å la seg lure. I følge politiet er det krevende å oppklare disse sakene, men det er enkelt å forebygge.

Kursholdere er følgende personer fra Sør-Vest politidistrikt:
Kyrre Lindanger, næringslivskontakt
Sturle Smith, seksjon for økonomisk kriminalitet
Knut Erik Rame, seksjon for digitalt politiarbeid

I tillegg blir det et innlegg av Stian Lauknes fra Serit iDrift – «Trusselbildet i endring» – om hvilke konkrete tiltak man kan gjøre i bedriftene. Ledelsen i norske virksomheter må ta IT-sikkerheten på alvor, og ha opplæring av ansatte. Det er viktig å få på plass rutiner og investere i løsninger som minimerer risikoen for datainnbrudd.

Få viktig informasjon om trusselbildet og verdifulle råd om hvordan redusere risikoen for å bli utsatt for dette i egen bedrift.

Velkommen til et PLUSS frokost som kan vise seg å bli særdeles besparende!