Slik vil det nye kontorlokalet til Hatteland Display se ut når det står ferdig om vel ett år. Petter J. Rasmussen AS har tegnet det.

Tysvær kaprer 100 nye arbeidsplasser fra Vindafjord når Hatteland Display flytter til Aksdal neste år.

Skrevet .

Hatteland Display har i dag rundt 140 ansatte fra 16 forskjellige nasjoner. Vel 100 av dem jobber i Åmsosen. Om vel ett år flytter selskapet all virksomhet til Aksdal Næringspark.

– Det blir til et topp moderne bygg på 3000 kvadratmeter som er tilpasset vår produksjon, utvikling, administrasjon, salg, pakking, lager og alle andre funksjoner. Vi får færre kvadratmeter, men det blir et mye mer effektivt bygg, sier Trond K. Johannessen, President og CEO i Hatteland Display til Medvind24.no

Hensynet til de ansatte veide tungt da Aksdal ble valgt. Hatteland Display ble kjøpt av teknologiselskapet Norautron Group i november i fjor, men ny eier er ikke årsaken til at bedriften skal flytte på seg.

– Hatteland Display er summen av alle som jobber der. Vi har mange flinke folk og er avhengig av deres kompetanse. For en del vil det bli kortere kjøretid når vi flytter til Aksdal, men vi ønsker å beholde alle ansatte og samtidig legge til rette for at de som bor i Vindafjord og Etne får en kjøretid som gjør at de kan fortsette å bo der og jobbe i Hatteland Display.

Derfor falt valget på Aksdal og ikke Haugesund eller Karmøy, sier Johannessen.

-I Åmsosen leier Hatteland Display 6800 m2 av sin gamle eier Jakob Hatteland. De har rikelig med plass, men er spredd over flere bygninger. Neste år samler de alt under ett tak i Aksdal Næringspark i Tysvær.  Det ble inngått en leieavtale på 10 år i forbindelse med forrige eierskifte i 2007. Når den nå nærmet seg avslutning, var det naturlig å se på alternativer ut fra hvilke behov vi har i dag, sier Johannessen.

Hatteland-Display-juni-2015-web-(32-of-44)

Tysvær får tilført viktige teknologiarbeidsplasser når Hatteland Apply flytter fra nabokommunen.

Største etablering i antall arbeidsplasser

– Hatteland Display er den desidert største etableringen i antall arbeidsplasser til nå. Nordic Crane var den første som etablerte seg i 2011, og Suldal Transport var det første selskapet som kjøpte tomt, sier daglig leder Bent Jakobsen i Aksdal Næringspark.

Bortsett fra en liten tomt på fire mål, er hele byggetrinn 1 på rundt 150 mål solgt. Ytterligere tre byggetrinn er klare til byggemodning.

– Det er tøffe tider i mange næringer, og å etablere nye lokaler er ikke det som står høyest på lista. Likevel har vi solgt seks tomter i år, og det må sies å være unikt i det klimaet næringslivet på Vestlandet har nå. De fleste tomtene bygges ut av tomteeier og leies ut, slik som i Hatteland Displays tilfelle, sier Jakobsen.

Aksdal Næringspark eies 60 prosent av private og 40 prosent av Tysvær kommune.