Einar Tollaksvik (i midten) og Odd Are Tveit fikk nylig besøk av en lederne i spanske Satocan for å snakke om basevirksomheten.

Her er første bevis på en Killingøy-bedrift som følger i Otechs fotspor og etablerer seg på Kanariøyene.

Skrevet .

I en tidligere artikkel  skrev vi om adm.dir. Odd Are Tveit i Otech, som ville lokke bedrifter i samme bransje fra Vestlandskysten til et nytt industriområde med dypvannskai og utleielokaler noen mil unna. Her vil han bygge opp et nytt Killingøy etter mønster fra den suksessrike subseaklyngen i Haugesund.

Les her:  https://nforeningen.no/killingoy-modellen-til-kanarioyene/

Nå har han fått napp; Saga Subsea AS fra Killingøy Offshorebase i Haugesund går inn som en av aktørene som skal være med å videreutvikle basen

–          Med tanke på subseavirksomhet og de tjenestene vi driver i dag, anser vi denne basen og Gran Canaria som en uslepen diamant, med et veldig stort potensiale og en geografisk plassering som gjør den veldig fordelaktig for en rekke av våre tjenester, sier daglig leder i Saga Subsea, Einar Tollaksvik.

 

Saga Subsea er i dag på plass på basen, med kontor og lagerplass. En stor forsendelse med utstyr  sendes i disse dager ned til Gran Canaria.

 

– Dette er utstyr fra vår rental ToolPool, som er utstyr vi leier ut til subsea og ROV- prosjekter rundt om i hele verden i dag, hvorpå vi i løpet av 2015 skal ha en toolpool på GCSB fult på høyde med den vi har i Haugesund i dag, sier  Tollaksvik

 

Fra Killingøy Offshorebase har Saga Subsea opparbeidet seg veldig gode erfaringer med hvordan en base kan drives på en særdeles effektiv og profesjonell måte.

– Vi er i dag etablert på Killingøy Offshorebase, Haugesund, som i dag regnes som et av verdens største subseacluster-områder.  Dette vil fortsatt være vår hovedbase. Det er her vi har jobbet opp vår erfaring med denne type arbeid, og som vi kan ta med oss til Kanariøyene. Totalt teller vi mellom 20 og 25 ansatte, og vi tror satsingen ute vil styrke oss hjemme.  Alle som jobber i Saga Subsea har bred  erfaring fra offshore operasjoner. Så godt som alle som jobber hos oss har vært offshore selv, og vet veldig godt hva som kreves.

Odd Are Tveit sier han valgte Gran Canaria på grunn av sin strategiske posisjon midt mellom de viktigste olje- og gassregionene i verden.

 

–          Dette er «in the center of the world». Dette er den sørligste havn i Europa, et trygt sted å mobilisere, gjennomføre prosjekter og ha som base for operasjoner i Vest-Afrika, Sør-Amerika og andre områder uten økte kostnader som følge av politiske konflikter, korrupsjon og tollproblematikk, sier Tveit..