Regjeringen har besluttet å videreføre forbudet mot opptjening av bonuspoeng på innenlandske flyruter. Reiselivsdirektøren i Haugesund jubler.

Skrevet .

Regjeringen følger dermed ikke opp Konkurransetilsynets forslag om å tillate bonusopptjening på flyrutene mellom Gardermoen og henholdsvis Bergen, Trondheim og Stavanger, skriv er havis.no.

– Vi mener at hele landet bør ha samme betingelser, sier fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud (Ap).

– Regjeringen har lagt vekt på at konkurransen, særlig på ruter der trafikkgrunnlaget er begrenset, vil kunne bli redusert. Dette er ruter som er viktige for distriktene, sier statsråden.

Haugesund ble en slags lagleder i kampen mot å gjeninnføre bonusopptjening på flyreiser mellom de største byene i Norge. Stortingsrepresentantene Arve Kambe (H) og Bente Thorsen (Frp, Karmøy) har begge lagt press på Aasrud.

– Måneder med arbeid og møtet med statssekretæren har gitt resultater, jublet administrerende direktør i Destinasjon Haugesund og Haugalandet, Tore Gautesen, på Facebook da regjeringens beslutning ble offentliggjort onsdag kveld.

– Høyre er fornøyd med at regjeringen støtter mitt krav om nei til bonuspoeng, sier Høyres Arve Kambe. Han mener avgjørelsen vil bidra til fortsatt lave priser, et godt tilbud med god frekvens, samt å sikre konkurranse i markedet.

– Dette er bra for hele reiselivsnæringen og alle landets flyplasser, i tillegg til passasjerer og næringsliv, sier Kambe. Han vil benytte anledningen til å rose statsråd Aasrud.

– Hun har valgt å lytte og følge de rådene hun har fått fra Høyre og meg i denne saken, sier stortingsrepresentanten fra Haugesund. ESA har i et brev til Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet i juli måned varslet at det norske bonusprogrammet er i strid med EØS-avtalen.

Departementet har i et brev sendt i oktober imøtegått dette synspunktet.

– Denne saken vil nå gå videre etter de prosedyrer som gjelder i EØS-avtalen, eventuelt avgjort ved en dom i EFTA-domstolen. Vi mener vi har gode argumenter for at det norske forbudet ikke er i strid med EØS-avtalen, sier Aasrud. (©NTB)