Gründerne bak ZGOAT, fra venstre Reynald Naulleau og Nicholas Hoddevik.

ZGOAT har drevet nettbutikk for lokalmat i Frankrike siden september 2016. Nå utvides satsningen til Haugalandet med lokale råvarer.

Skrevet .

ZGOAT har drevet nettbutikk for lokalmat i Frankrike siden september 2016. Her har gründerne Nicholas Hoddevik og Reynald Naulleau, sammen med teknologisjef Oskar Lie, utviklet et system som gir bønder og produsenter en helt ny kanal for å kunne selge sine produkter. Nå har de snudd seg seg rundt og åpnet nettbutikk for lokalmat også på Haugalandet gjennom ZGOAT.no.

-Vi ønsker å skape mer mangfold i matindustrien og gi mulighet for folk å handle mat hos lokale bønder og produsenter. På denne måten får kunden tilgang til lokale kvalitetsvarer og vi gir leverandørene en direktekanal ut i markedet. Og så er det jo enkelt for kunden å både kunne handle det hele på nett og få det levert på døren», sier Nicholas Hoddevik i en kommentar.

Etter oppstart i forrige uke, har ordrene begynt å strømme på, og teamet gleder seg til å få ut lokalmat til kundene. ZGOAT har også flyttet inn i nytt lager i Aksdal Næringspark, som i tillegg vil fungere som et av butikkens hentepunkt.

-Fokus framover blir å få mange flere produsenter og produkter i butikken, slik at de kan tilby et stort utvalg av lokale kvalitetsvarer. Målet er at kundene skal kunne få tak i det meste de trenger til sin ukeshandel av matvarer, men da fra produsenter i Rogaland og Hordaland. «Vi skal være et reelt alternativ og en «David» i en matindustri styrt av 3 giganter», avslutter Hoddevik.