Rikskjendis Per Fugelli entret  talerstolen i Lille Maritim for en fullsatt sal og snakket om verdighet og det å føle seg god nok. Neste onsdag er det pilotprosjektet "Styretrainee" som står på Næringsforeningens saksliste.

Skrevet .

Interessen rundt Per Fugellis ble så stor at vi måtte flytte arrangementet til Lille Maritim, hvor det er plass til vel 100 gjester, sier koordinator Ingeline Kaldestad.

Hun tok imot den eksentriske foredragsholderen i går, og en dedikert Fugelli øste av sin kunnskap og erfaring og mest om det å gi oss selv anledning til å være god nok i egne øyne.

Fugelli tok et oppgjør med prestasjonskulturens bakside; det at vi alltid skal strebe etter det perfekte og skjule våre svakheter.

– Det går ikke i lengden. Før eller senere blir vi utbrent. Vi er blandingsmennesker, og det må vi lære oss å akseptere, sa Fugelli.

Neste onsdag 29. mai drar Næringsforeningen i gang pilotprosjektet «Styretrainee», hvor et titalls bedrifter foretar intervjurunder med nærmere 30 kandidater til en prøveperiode som trainee i de respektive styrene.

Poenget er å gi unge medlemmer i Styrestallen og andre med særskilt interesse for styrearbeid en mulighet til å skaffe seg styreerfaring, samtidig som bedriftene kan finsikte kandidater og kanskje finne emner som de vil satse på i fortsettelsen.

Advokat i Eurojuris, Thor Harald Eike har laget en juridisk betenkning rundt konseptet, og Frank Vikingstad i Sysco vil holde en innledning om hvorfor han ser betydningen av å hente nytt blod utenfra til sitt styre.

– Dette er et konsept vi er spent på og som kan åpne dørene for en del flinke kvinner og menn til en plass i regionale styrer, sier HN-direktør Egil Severeide.

«Styretrainee» er en del av Styrestall Haugalandet, hvor Handelsbanken er hovedsamarbeidspartner, og Kvinnovasjon og Haugaland Kraft er medarangører.