Daglig leder Bent Jacobsen mener næringsparkens strategiske beliggenhet ved E39 skaper økt interesse.

Subsea-selskapet Kystdesign flytter fra sprengte lokaler i sentrum til næringsparken på Aksdal

Skrevet .

80 millioner kroner har eier Erik Kold Bakkevig brukt for å skaffe seg nytt tak over hoder. Det første spadestikket er tatt, og bygget med et areal på 4000 kvadratmeter, skal stå ferdig i 2015.

– Det er tvingende nødvendig å flytte. Vi har økt kundemasse og stor oppdragsmengde og har vokst ut av lokalene våre i Haugesund, sier Eirik Kold Bakkevig til TV Haugaland.

Kystdesign har siden oppstarten opplevd en formidabel vekst. I fjor omsatte ROV selskapet for 125 millioner kroner. Overskuddet var på i overkant av 17 millioner kroner.

Bakkevig har fortsatt tro på vekst.

– Vi merker stor etterspørsel og har ordrer frem til iallefall 2016. Vi skal blant annet bygge nord-europas største testbasseng for ROVer, sier Bakkevig.

Stor etterspørsel

Daglig leder Bent Jacobsen i Aksdal Næringspark merker stor etterspørsel etter tomter og han er nå i ferd med å sette i gang fjellsprengning for å gi plass til byggetrinn 3.

Byggetrinn 2 er ferdig prosjektert, og Jacobsen regner med å kunne tilby ferdige tomter om ett til halvannet års tid.

I tillegg jobbes det med å få på plass nytt kryss mot E39 og et «truck-stop» (døgnhvileplass for tungtransportsjåfører) nord for næringsparken.

kystdesign

Kystdesign har spesialisert seg på produksjon av fjernstyrte undervannsfarkoster (ROV) og Reach er en av kundene.