Thomas Geuken: - Mange ser at kapitalismen muterer. Nasjoner, selskaper og mennesker transformeres av en tsunami av akselererende forandring.

Vil du vite siste nytt om framtidens arbeidsliv? Da skal du høre denne mannen. Han kommer til HR&LederDagen i Haugesund 4. mai

Skrevet .

– 65 prosent av dagens skolebarn kommer til å ende opp i jobber som ikke har blitt oppfunnet enda, hevder psykolog Thomas Geuken.

Den eksentriske dansken reiser Europa rundt med sine tanker om framtidens arbeidsliv. Thomas Geuken er psykolog ved Institutt for Fremtidsforskning i København, og høster internasjonal anerkjennelse for sine alternative tanker om ledelse, blant annet fra boken «Rock’n’roll-ledelse».

– Hurtigheten på informasjonen gjør at verden beveger seg svært raskt. 70 prosent av Fortune 1000-selskapene har for eksempel blitt erstattet av nye selskaper på ti år, sier Geuken.

Geuken forklarer at en vanlig feil vi gjør når vi ser framover i tid er å snakke om én framtid og én visjon. Han mener vi heller bør snakke om flere versjoner av framtiden.

– Framtiden er ikke jevnt distribuert, og mesteparten av den holder til i utkanten av samfunnet; alle har ikke tilgang eller forståelse av godene framtiden fører med seg. Framtiden kan også påvirkes, sier han.

– Framtiden handler om endring, og endring handler om mennesker, og mennesker handler om kultur. Teknologisk utvikling kan man til en viss grad forutse, men det er veldig vanskelig når det gjelder kultur, sier den eksentriske psykologen, som er en av hovedattraksjonene under Næringsforeningens årvisse HR-arrangement i ScandicMaritim 4. mai i år.

Her er program og påmelding: