Foto: Ellen Marie Hagevik/Medvind24.no

2017 kommer til å bli travelt år for AF Offshore Decoms miljøbase i Vats.

Skrevet .

I september var verdens største løftefartøy Thialf innom Vats (bildet)  med fjorårets siste last frå Murchinson-feltet. Denne uka kommer  løftefartøyet Hermod inn med nye deler fra plattformen. Gjenvinningen av Murchinson er et av oppdragene som gir stor aktivitet ved miljøbasen dette året.

For et år sidan var om lag halvparten av de ansatte permittert, men nå er trenden snudd. Aktiviteten har tatt seg opp, samtidig som nye kontraktar har tikket inn.

– Med viktige kontrakter sikret, har vi fått et godt grunnlag for betydeleg arbeidsmengde framover. Målet er fremdeles å ha mellom 60 og 65 ansatte, og det nivået kommer vi til å holde oss på i hele 2017, forteller Odd Magne Grøntvedt, Prosjektdirektør i AF Offshore Decom til Medvind24.no

I april kom gladmeldingen om ny storkontrakt for riving av plattformer i Nordsjøen. Som underentreprenør til Hereema Marine Contractors, skal AF Gruppen stå for fjerning og gjenvinning av fire plattformer tilknyttet Ekofiskfeltet i Nordsjøen for ConocoPhillips Skandinavia AS.

Arbeidet med fjerningen skal ta til i 2017, og være ferdig innen 2022.