Kronprinsbesøk, en krevende vertskapsrolle og lange dager blir det for Anne Kristin Helgeland, Marianne Snyen og Bjørn Halvor Aasland på regionstanden under oljemessa i Stavanger.

Stavanger koker når oljefolk fra hele verden møtes. I denne heksegryta gjør regionens bedrifter sitt beste for å vise igjen..

Skrevet .

Litt bedre plass (130 kvadratmeter, 30 mer enn sist), nye bedrifter som  Vico, International SOS og Møllerodden og en god plassering i Hall F skal få det til å svinge over Haugesundregionens stand under oljemessen i Stavanger denne uka.

Aldri har kampen om oppmerksomheten vært større. 1250 utstillere slåss om gjestenes gunst og de forsøker på ymse vis å fange  strømmen av folk som farer forbi med ulike konsepter; en smakebit, en gaveartikkel, et foredrag eller et kunstnerisk innslag.

– Det er en tøff kamp, men vi er fornøyd med oppslutningen, sier Anne Kristin Helgeland, som har solid erfaring som «messevert» fra tidligere ONS’ er. Litt småskjelven var hun mandag ettermiddag, der hun trippende ventet på at selveste kronprinsen skulle ankomme, ledsaget av fintfolk som statsminister Erna Solberg og olje- og energiminister Tord Lien.

Sammen med Mads Baardsen i DeepOcean representerte hun regionstanden.

– Jeg fikk fortalt om standen vår og om den spennende regionen vi  bor i. Knutepunktet på Vestlandet, smiler Anne Kristin som forteller om hektisk aktivitet og lange dager. På regionstanden er det 11 bedrifter som skal serves, og  om kveldene er det arrangementer i egen eller andre regi.

Hele Stavanger syder av liv disse dagene og i Vågen er det tett i tett med telt og båter, der gjester inviteres inn. Først langt etter midnatt sovner byen smått om senn inn…

ons helifuel

Helifuel i Sveio er ofte utstiller på ONS, her med Jorunn Haavardsholm (t.h.), Oddvar Østensvik og Johanne Halvorsen Øveraas

deepweller (1)

Karmøy-bedriften DeepWell er representert med Jostein Kallevik (t.h.) og Thomas Prestegård på standen