Gründer Knut Roar Tveit og daglig leder Jan Tore Roth (t.h.) i Matvareexpressen i Haugesund med nytt , bekvemmelig konsept..

Denne uka startet åpnet en ny dagligvareforretning i Haugesund - på  Internett.  Gammel service i ny drakt, sier mannen bak prosjektet.

Skrevet .

Før ringte du til kjøpmannen og fikk varene på døra. Nå bestiller du på nettet og  hente bæreposene hos oss, sier Knut Roar Tveit i  MatvareExpressen Norge AS.

– Dette ligger i tiden. Det å dra i butikk med unger etter jobb vil folk  bruke minst mulig tid på.

Stadig flere får middagingrediensene sine på døra.

– Flere aktører har gått i bresjen for levering av ferdige middager. Vi leverer derimot et totaltilbud, en fullverdig butikk, sier Tveit.

Han driver kjeden som har vokst raskt etter oppstarten i Haugesund i 2007.

Gründeren fra Vormedal kan se tilbake på noen fartsfulle og innholdsrike år. At selskapet hans skulle bli en nasjonal aktør så raskt, var noe han trolig ikke våget å håpe på da han dro det hele i gang. Først i Haugesund, før avdelinger ble åpnet i Stavanger i 2011 og Bergen 2012.

–  Det var jo det glade vanvidd da vi startet opp. Men med litt dumdristighet, hardt arbeid og mye stå-på-vilje, har vi lykkes godt. Det er vi veldig stolte over, sa han til Jobb & Næring for to år siden.

 

I Stavanger Aftenblad  kan vi lese at Matvareexpressen søker kommunene på Nord-Jæren om lov til å ha øl og alkohol under 4,7 prosent når kjeden leverer dagligvarer på døren til lokale bedrifter.

Til våren får også private et tilbud, ikke hjem, men i bildøra.

– Vi ønsker å være en fullverdig dagligvarebutikk på nett, og da må vi ha med alle varer. Også øl og alkohol som har lavere alkoholinnhold enn 4,7 prosent, sier daglig leder og grunder, Knut Roar Tveit.

Så langt har kommunene Stavanger, Sandnes og Sola sagt ja til opplegget for levering av alkohol.

Nå blir nye søknader behandlet av Time, Klepp, Gjesdal og Randaberg.

Det gjelder kun for bedriftsmarkedet.

– Alle varene kjøres ut fra hovedbasen vår i Sola. Men for å levere alkoholholdige varer over kommunegrensene, må vi ha tillatelse fra hver kommune. Derfor dukker søknadene nå opp i alle jær-kommunene, forklarer Tveit.

Omsetningen i år blir på 50 millioner kroner og Norgesgruppen er kommet inn på eiersiden.

Handelen foregår ved at kundene på hjemmesiden til Matvareexpressen finner varene de ønsker, klikker av på handlelisten før klokken 12, og så blir alt levert neste dag eller til avtalt tid.

Leveringen skjer med varebiler som har både kjølerom og vanlig varerom. Bare i Stavanger har kjeden nå åtte ansatte og fire biler.

 

Les mer her:

http://www.aftenbladet.no/nyheter/lokalt/jaeren/Vil-tilby-klikk-og-hent-ogsa-for-ol-3548022.html