Det var stor festivitas med sterke innslag av vietnamesisk folklore når den nye fabrikken til Steinsvik ble åpnet i Vietnam i 2014.

Forsiden av onsdagens DN handler om Gasellevinneren, Steinsvik AS, som har økt omsetningen med 539% de siste tre år…

Skrevet .

I følge Dagens Næringsliv hadde Bjørn M. Apeland ingen strategi når han kjøpte konkursboet Steinsvik for 13 år siden. -Jeg visste ikke helt hva det var jeg kjøpte. Det var ingen planer om å drive innenfor havbruk, sier Apeland i intervjuet med DN. Dette rimer også godt med foredraget Apeland holdt, til stor applaus under Haugalandskonferansen 2016, der gründeren frontet sin holdning til å våge å satse ut fra tro på produktet, fremfor tunge strategidokumenter.

I følge DN har Steinsvik siden 2013 økt omsetningen fra 134 millioner kroner til rundt milliarden i år. I fjor tjente selskapet 108 millioner kroner på driften av en omsetning på vel 850 millioner kroner. Veksten vil fortsette, tror Apeland. Apeland vil ikke si noe om hva Kverva betalte, men etter det Dagens Næringsliv forstår, var summen mellom 700 til 800 millioner kroner. Svalen Holding, et selskap indirekte kontrollert av Apeland-familien, fikk i fjor et resultat før skatt på nær 400 millioner kroner etter salget av den siste halvparten av Steinsvik-aksjene.

Les også:

Her er oversikten over Gasellene i Rogaland i 2017

Steinsvik største flåteleveranse

Steinsvik åpner fabrikk i Vietnam