Et lokalt byggfirma sprenger grenser og satser på Island

Skrevet .

Urbanhus har hovedkontor i Haugesund, og vil i fra januar 2018 være representert 17 steder i Norge, fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord. Urbanhus har spesialisert seg på moderne funkisinspirert arkitektur. Nå har kjeden bestemt seg for å satse på Island, via Julius Thor Juliusson som eier byggefirmaet Hoffell ehf. Han har bakgrunn som sivil ingeniør, med spesialisering innen bygg og miljøteknikk, og har lang og solid erfaring innen bygg og anlegg i Norge som konsulent hos Multiconsult i Oslo.

-Det skal bli spennende å se mottakelsen på Island. Islendingene slår meg som et innovativt folkeslag som tar godt imot spennende konsepter, så dette gleder vi oss til, sier daglig leder i Urbanhus Kjededrift, Åse Kristin Foss. – Julius har gjort en kjempejobb for å kartlegge eventuelle utfordringer i forhold til tekniske krav, og Islands regelverk i forhold til å få byggetillatelse. Byggesett skal produseres hos vår samarbeidspartner Optimera, før det skal pakkes og skipes i store containere for forsendelse over Norskehavet. Logistikken har vi laget en god strategi på, og dette bør gå relativt smertefritt, fortsetter Foss.

-Islendinger er moderne mennesker og følger godt med på arkitektur og design. De har sterke meninger om hvordan deres hjem skal se ut. Derfor tror jeg at vi i samarbeid med Urbanhus arkitekter, vil hjelpe nye husbyggere å bygge sitt drømmehus. Islendinger bygger de fleste av sine hus i mur i dag, så trehus i moderne stil blir nytt og spennende på markedet. Jeg tror islendinger er ikke så ulike andre  i Norden når det handler om arkitektur og design, sier Juliusson.

Nylig signerte også Urbanhus Kjededrift en avtale med Byggmester Skaatun as på Os utenfor Bergen.

–Vi gleder oss over å sette preg på Os, Fusa og Samnanger. Markedet er der allerede, og med den nye hovedveien fra Bergen, vil Os bli et solid satsings område og timingen for etableringen bør være svært god, avslutter Foss.

Gode resultater i 2017

Urbanhusgruppen hadde i 2017 rekordomsetning, og hadde kontrakter på kr 217 mill. mot kr 145 mill. i 2016. Det utgjør en økning på nærmere 50%.

– Dette er svært gledelig, og gir oss selvtillit til å satse friskt videre i vårt segment, sier Dag Arne Toft adm. dir. For Urbanhusgruppen

Bildet: Daglig leder i Byggmester Skaatun as, Ståle Skaatun signerer avtalen med Åse Kristin Foss i Urban Kjededrift.