Administrerende direktør Ole Marthon Granberg er stolt av innovasjonsevnen i bedriften han leder.

For to år siden gjorde de suksess på Haugalandskonferansen. Nå vinner Granberg AS en prestisjetung pris i Tyskland.

Skrevet .

Vindafjord-bedriften Granberg AS har vunnet den internasjonale industridesignerprisen «Red Dot Award 2015» for to av sine beskyttelseshansker i den nye Granberg 9000-serien, som består av slag- og kuttresistente hansker.

 

– Denne prisen er et kvalitetsstempel og en anerkjennelse av det utviklingsarbeidet som vi har satset på de siste årene, og svært positiv for vår videre satsning på produktutvikling. Jeg er stolt over hva produktteamet vårt med designer ass. prof. Virginijus Urbelis i spissen har klart å få til gjennom innovasjon og nytenkning, sier administrerende direktør Ole Marthon Granberg i Granberg AS.

Aldri i de 60 årene prisen er utdelt har flere bidrag deltatt i konkurransen. Blant 4928 lag fra 56 land innen produktdesign tok Granberg AS hjem prisen i kategorien «Safety Clothing».

Granbergs AS sine arbeidshansker er utviklet for ekstreme arbeidsforhold med høy risiko for kutt og knuseskader, som for eksempel ved arbeid innen olje- og gassindustrien, gruvedrift og annen tungindustri. Hanskene gir kraftig kuttbeskyttelse i håndflaten og på mansjettene, og har slagdempende detaljer på håndbaken.

– Selv om hanskene er designet for å gi en høy grad av beskyttelse, så er de smidige og komfortable, og det er kombinasjonen av disse egenskapene som gjør dem så egnet til bruk under ekstreme arbeidsforhold. Design er i dag viktigere enn noensinne, og for å kunne hevde oss innen sektoren beskyttelsesprodukter, er svært mange arbeidstimer lagt ned i utviklingen av det ferdige produktet. Derfor er denne bekreftelsen fra de 38 erfarne jurymedlemmene hos Red Dot så verdifull for oss i Granberg AS, sier Ole Marthon Granberg.

Granberg AS har produsert arbeidshansker siden 1961. Produksjonen startet ved eget anlegg på Bjoa, hvor selskapet nå har sitt hovedkontor og lager. Foruten salg i Norge, etablerte Granberg AS i 2007 et datterselskap i Sverige, som er ansvarlig for salg og distribusjon innen EU. Granberg AS har en årlig omsetning på ca. 200 millioner kroner og leverer arbeidshansker til flere kontinenter.

Granberg mottar prisen «Red Dot Award» under den årlige Red Dot Gala i Essen, Tyskland, 29. juni 2015.