Det er roligere tider på Aibel i Haugesund etter at Gudrun har forlatt verkstedet.

Det går ikke an å springe i 100 meters-tempo hele tida. Aibel roer ned, Westcon likeså, mens Kværner Stord er i god gang.

Skrevet .

Kommunikasjonsdirektør Bjørg Sandal bekrefter at det er roligere i Haugesund. Gudrun er navnet på den mest åpenbare forklaringen. Storprosjektet økte bemanningen kraftig. I juli var de i mål med jobben, skriver Haugesunds Avis.

– Vi hadde planlagt for og posisjonert oss bra for å få byggeoppdrag etter Gudrun. Så gikk den kontrakten til Østen. Vi har ikke vunnet nye, større prosjekter den siste tiden, og har da heller ikke behov for mange nye medarbeidere, sier Sandal.

Hun peker på at Aibel hadde rekruttert på høygir i over to år, og at det var naturlig å roe ned. Alle kontorene har vokst, etter at konsernet ansatte rundt 1.000 nye i 2011 og samme antall i 2012. Nå stabiliserer også markedet seg, med en noe lavere veksttakt, ifølge Sandal.

– Det er krevende for en organisasjon å vokse så fort, og vi hadde planlagt å roe noe ned, sier hun og legger til at det er for en knapp måned siden var 75 ledige stillinger i konsernet.

Fartsfylt på Stor

– En veldig stor ordrereserve, og en stor del av det er aktivitet som går gjennom Kværner Stord AS, sier kommunikasjonssjef Odd Naustdal.

Ved virksomheten på Stord har de stor aktivitet ut 2015, og Naustdal sier at de stadig tar inn nye medarbeidere. Det er netto økning i arbeidsstokken i år, og antallet nærmer seg nå 1.600 ansatte. De tok inn 49 lærlinger i høst, det meste siden tidlig på 90-tallet, ifølge Naustdal.

Permitterer

Ved Westcon Group er cirka 70 medarbeidere permitterte, i catering og logistikk, samt utenlandske pendlere. 40 av dem siden i sommer. Øystein Matre sier de 30 siste kun har vært ute av jobb i 14 dager, og kommer i sving igjen snart.

– Vi får inn Scarabeo 8 i november, og har da arbeid i én måned. Så stilner det av og i januar blir det nok permitteringer igjen, sier Matre.

Les mer her:

http://www.h-avis.no/n%C3%A6ring/roligere-dager-og-full-aktivitet-1.8135117