Selv om du i dag har en godt betalt jobb, er det ikke sikkert du kan regne med et pensjonsnivå som reflekterer lønnen din, advarer ekspert.

Skrevet .

– De som har høy inntekt kommer i utgangspunktet dårligere ut, sier Alexandra Plahte, pensjonsrådgiver i Steenberg & Plahte.

Hun tror få er klar over pensjonstaket og de begrensninger det innebærer. Det er kommunikasjonsrådgiver Vidar Korsberg Dalsbø i DNB er enig.

– Mange høytlønnede vil få seg en overraskelse når de oppdager at det er tak på inntjeningen i pensjonsordningen, både på folketrygden og på arbeidsgivers tjenestepensjon, sier Dalsbø

Dalsbø trekker frem et eksempel. Begynner du å jobbe som 30-åring, er gift, og har en årlig inntekt på 400.000, vil du sitte igjen med en årlig pensjon fra folketrygden på rundt 157.000 kroner som 65-åring. Pensjon fra arbeidsgiver kommer i tillegg.

Har du derimot en dobbelt så høy inntekt, rundt 800.000 kroner, blir ikke utbetalingene så mye fetere. Du vil da sitte igjen med en årlig pensjon fra folketrygden på 176.000 kroner som 65-åring.

Les mer her:

http://www.dn.no/privatokonomi/article2493027.ece