Wärtsila må kutte 160 jobber i Norge. Tallet på ansatte vil bli halvert på Stord.

Skrevet .

De ansatte på Stord og i Trondheim fikk beskjeden på allmøter i dag tidlig. På Stord stilte administrerende direktør Sveinung Hansen seg opp og forklarte.

– Dette er som følge av en lav oljepris, og at en stor del av det markedet vi opererer i, nå er blitt kraftig redusert, sier Hansen

Den lave aktiviteten i markedet, og den tøffe konkurransen om de få kontraktene som finnes, gjør at Wärtsila ser seg nødt til å gjennomføre store omstillinger.

– Vi gjør denne justeringen nå for å tilpasse oss aktivitetsnivået innenfor virksomheten vi har som er knyttet til offshoreindustrien, utdyper han.

I går informerte han de ansatte om at de må gjennomføre store kutt i arbeidsstokken i Norge.

Totalt må rundt 160 ansatte gå fra arbeidsplassene på Heiane på Stord og i Trondheim, melder NRK.

– I hovedsak vil kuttene skje på Stord, der antall ansatte vil bli halvert, sier Hansen, som har rundt 700 ansatte til sammen i Norge.

Det er flest ansatte innen elektro og automasjon som mister jobben. Men i alle deler av produksjon vil det bli kuttet. Også på ingeniørnivå.

Nå vil bedriften i samarbeid med de ulike fagforeningene lage lister over ansatte det ikke lenger vil være arbeid til.

– Det kan bli snakk om førtidspensjonering, naturlig avgang og noen som kan gå inn i andre funksjoner i Wärtsila, men vi kommer nok ikke unna at det blir en stor del oppsigelser, sier toppsjefen.

Les mer her:

http://www.nrk.no/hordaland/wartsila-kutter-160-stillinger-1.12508850